top of page

Pistetehtailua ja ensimmäinen voitto


7's-sarjan tuplaviikonloppu oli hyvä Linna Rugbylle.

Miesten joukkue takoi Maarianhaminassa viidessä ottelussa vakuuttavan piste-eron +102 (160 tehtyä pistettä, 58 päästettyä).

Viime hetkellä kaksi pelaajaa sairaustapausten vuoksi menettänyt Linna matkusti Maarianhaminaan jo turnausta edeltävänä iltana. Kymmeneen pelaajaan huvennut joukkue päätti luottaa koko talven jatkuneiden kidutustreenien tehoon ja voittaa vastustajat suunnitellusti nopeuteen perustuvalla pelillä.

Turnaus alkoi tiukalla matsilla seiskoissakin vahvaa voimapeliä suosivaa Jyväskylää vastaan. Linna oli ensimmäiset minuutit kohmeessa, ja peli aukeni vasta toisella puoliskolla. Ottelu eteni tasaisesti aina Linnan viimeisellä pelillä tekemään tryykkariin asti. Maalitolppien väliin juostu try tarkoitti lähes varmaa tasapeliä, mutta hätiköity konversiopotku jäi matalaksi. Kirvelevä voitto Jyväskylälle 22-20 (tryt Avea Avea, Santtu Salmén, Henrico Harnoster, Teemu Arola).

Turnausisäntä Åland Stags jäi lämmenneen Linnan jalkoihin luvuin 36-5.

Peli pyöri lähes kokonaisuudessaan ahvenanmaalaisten kenttäpuoliskolla. Tryt Henrico Harnoster, Avea Avea, Santtu Salmén 2, Antti Haapanen 2. Konversiot Avea Avea ja Henrico Harnoster 2.

Kolmantena vastaan tuli joukkue, jonka voittamisen Linna on asettanut tavoitteeksi 7's-sarjassa.

Teknisesti taitavaa ja nopeaa HRC "Mini Gunsia" vastaan lähdettiin taktiikalla, joka perustui ärhäkkään puolustukseen sekä rohkeaan hyökkäyspeliin.

Helsinkiläisille ei annettu tilaa rakentaa kuvioitaan, ja Linna onnistuikin siirtymään johtoon muutaman minuutin pelin jälkeen noin viiden metrin viivalta taklauksen jälkitilanteesta tehdyllä pick&go-iskulla.

Toisella puoliskolla vain kolme vaihtomiestä käsittänyt kokoonpano alkoi painaa jaloissa. Mini Guns juoksutti kentälle virkeitä pelaajia. Helsinkiläisten laajempi rosteri ja kokemus käänsi ottelun sarjajohtajalle.

Tasoltaan turnauksen paras ottelu päättyi lopulta 31-12 (tryt Juho Peltoniemi ja Henrico "Speedy" Harnoster. Konversio Avea Avea).

Aiempina vuosina entisen divarijoukkueensa aina voittanut Tampere Rugby Club joutui tällä kertaa nöyrtymään Linnan edessä.

Ottelu pyöri Tampereen kenttäpuoliskolla yhtä lähelle Linnan try-aluetta yltänyttä hyökkäystä lukuun ottamatta. Rupeama päättyi murskaluvuin 55-0 (tryt Rene Nurminen 2, Juho Peltoniemi 2, Santtu Salmén 1, Antti Haapanen 2, Avea Avea 2. Konversiot Avea Avea 5).

Helsinki Rugby CLubin kakkosjoukkueesta Tiger Cubsista ei ollut vastusta pistetehtailuun ryhtyneelle Linnalle. Tylyt luvut 44-0 osoittivat, että Linna on noussut toiselle tasolle siitä seiskapelien pisteautomaatista, joka se on aiemmin ollut.

Pisteet Pete Pitkämäki 1, Henrico Harnoster 2, Rene Nurminen 1, Jarno Suoja 1, Antti Haapanen 1. Konversiot Henrico Harnoster 2, Avea Avea 3.

Valmentaja Ray Dicksonin parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi vasta muutaman kuukauden joukkueessa pelannut, kokoaan kovempaa taklaava ja pisteiden makuun päässyt Rene Nurminen.

Maarianhaminen menestys nosti Linnan toiseksi 7's-sarjassa. Viimeinen osaturnaus pelataan kahden viikon kuluttua Porvoossa.

Naisten pistetili auki

Naiset saivat Warriorsin Nurmijärvellä järjestämässä kolmannessa turnauksessa pistetilinsä auki 19-0 -voitolla Warriors Goldista. Voitto oli naisten ensimmäinen Suomen Rugbyliiton virallisissa otteluissa, ja takasi Linnalle kaksi sarjapistettä joilla joukkue nousi viimeiseltä sarjapaikalta ohi Kuopion.

Yhä tiiviillä porukalla pelaava naisten joukkue pelasi vain seitsemällä omalla pelaajalla. Toveriseura Tampereelta saatiin kuitenkin vahvistuksia, jotka myös tekivät pari tryta Linnan paidassa. Kolme muuta ottelua päättyivät tappioon.

Nurmijärvi 7's tryt

Riikka Rasimus, Pihla Rulja, Eveliina Christoforou (Tampere) ja Kiira Kupiainen (Tampere).

Åland 7's tryt & konversiot:

Henrico Harnoster 5 tryta, 4 konversiota

Avea Avea 4 tryta, 10 konversiota

Antti Haapanen 5

Santtu Salmén 4

Rene Nurminen 3

Juho Peltoniemi 3

Teemu Arola 1

Pete Pitkämäki 1

Jarno Suoja 1


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page