top of page

Seiskasarjasta hopeaa


Miesten joukkueen 7's SM-sarja päättyi lauantaina Porvoossa pelattuun turnaukseen. Linna Rugby Club sijoittui turnauksessa ja samalla koko seiskasarjassa toiseksi.

Talven jatkunut kova harjoittelu näkyi koko joukkueen otteissa. Aiempina vuosina Linna on jäänyt varsinkin seiskasarjassa puuskuttamaaan, kun vastustaja on lisännyt peliin vauhtia. Tällä kaudella Linna ei vain haastanut vaan juoksi ohi ja yli joukkueista, joiden nopeus ei enää riittänyt pysymään hämeenlinnalaisten vauhdissa.

Hiekan ja hevosenlannan joukossa painitut kontaktitreenit, liikuntasalissa viimeiseen puserrukseen asti tehdyt punnerrukset ja Ahveniston ylämäissä juostut sprintit kehittivät aiempina vuosina pataan matsin toisensa jälkeen ottaneesta joukkueesta kovan vastustajan kaikille. Suuri osa joukkueesta on lisäksi koko talven ajan treenannut lihasvoimaa ja liikkuvuutta CrossFit Hämeenlinnan valmennuksessa.

Turnaus lähti liikkeelle linnalaisittain tutulla tavalla: ensimmäisessä matsissa turnausisäntä Old Town Shamrocksia vastaan Linna oli jäässä sortuen hölmöihin syöttöihin ja hukattuihin mahdollisuuksiin.

Porvoolaiset eivät jättäneet tyhjään tehtyjä syöttöjä ja missattuja taklauksia rankaisematta, vaan veivät avausottelun luvuin 7-17. Linnan pasmoja sekoitti myös todella kapea ja lyhyt kenttä. Kentän koko ei suosinut Linnan pelityyliä, eikä suunnitelman muuttaminen lennosta kesken ensimmäisen matsin onnistunut.

Ottelun parhaimmistoa olivat ensimmäistä kertaa kokoonpanossa olleet Petteri Ijäs ja Saku Paavola, joiden rynnistys toi Linnan ainoan tryn. Paavolan pysäyttämiseen tarvittiin useampi porvoolainen, jonka jälkeen maalialueella pallon haltuunsa saanut Ijäs sai tehdä tryn heti ensimmäisessä ottelussaan.

Helsinki Rugby Clubin Tiger Cups ei tälläkään kertaa pystynyt haastamaan Linnaa.

Peli Linnalle 32-0. Tryt tekivät Rene Nurminen 2, Teemu Arola 1, kapteeni Pete Pitkämäki 2 ja Santtu Salmén 1.

Forward-painotteisella pakalla seiskoihin lähtenyt Warriors voitti Linnan massassa, mutta ei juoksussa ja pelin levittämisessä. LRC kaatoi 15's-rugbyn hallitsevan mestarin, mutta seiskakentillä yllättävän vaisun Warriorsin selvästi 28-12. Tryt Dennis Beumer, Juho Peltoniemi, Santtu Salmèn, Pete Pitkämäki.

Turnauksen viimeiseksi otteluksi jäi "alkupalojen" jälkeen se odotetuin vastus: Helsinki Rugby Clubin voittamattomana läpi sarjan säilynyt Mini Guns.

Taidokas ja kokenut seiskajoukkue oli kovin mahdollinen vastus viimeisessä ottelussa. Linna lähti otteluun tavoitteenaan näyttää HRC:lle ja muille joukkueille, että jokainen sakki sarjassa on voitettavissa.

Linnan pelisuunnitelma oli sama kuin Ahvenanmaalla pari viikkoa sitten: helsinkiläisten kuviot rikottaisiin jo alkuunsa aggressiivisella puolustuksella ja nälkäisellä hyökkäyspelillä.

Linna onnistui tekemään ottelun ensimmäiset pisteet, kun Juho Peltoniemi pääsi laidasta läpi maalialueelle hyvän syöttöketjun päätteeksi. Mini Guns kuitenkin tasoitti ja meni kahdella pisteellä ohi lähes heti painamalla pallon maahan seitsemän pisteen maalialueelle, joka oli try-alueen keskellä maalitolppien puuttumisen vuoksi.

HRC teki vielä toisen tryn ennen puoliaikaa, ja jatkoi toisella puoliskolla samaa tahtia takomalla pallon kahdesti Linnan päätyyn. Joukkueen kapteeni Pete Pitkämäki onnistui vielä kokoamaan Linnan pelin, ja aina pelottomasti pelaava Teemu Arola runnoi itsensä kahdesti try-alueelle.

Kiri ei kuitenkaan riittänyt. Tuomarin viheltäessä pilliin ottelun päättymisen merkiksi, Linna oli tehnyt 15 pistettä. Tätä kirjoittaessa viralliset tulokset ovat vielä julkistamatta, mutta Linnan kirjanpidon mukaan HRC teki 28 pistettä ja oman tilastonsa mukaan helsinkiläiset tekivät 33 pistettä.

Lopputuloksella ei ole kuitenkaan merkitystä: HRC Mini Guns vei mestaruuden täydellä 30 pisteen potilla. Toiseksi niin sarjassa (22 pistettä) kuin Porvoossa tuli Linna Rugby Club.

Joukkueeseen on saatu talven aikana kaivattua leveyttä ja kesän 15's-sarjaa varten, mikä näkyi myös Porvoossa.

Kokoonpanosta puuttuivat samaan aikaan järjestetyllä maajoukkueleirillä olleet Antti Haapanen, Avea Avea ja Kalle Välimäki, mutta tilalle nostetut pelaajat täyttivät odotukset. 15's-sarjan aloitusotteluun Linna palaa Porvooseen 7. toukokuuta.

Tryt/ konversiot 7’s-sarjassa

Avea Avea 8/10

Henrico Harnoster 10/4

Santtu Salmén 9

Teemu Arola 8

Antti Haapanen 5

Rene Nurminen 5

Juho Peltoniemi 5

Pete Pitkämäki 4

Dennis Beumer 4

Jarno Suoja 2 Kalle välimäki 2

Petteri Ijäs 1 Gramoz Shpendi 1


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page