top of page

Linna ja Old Town Shamrocks avaavat Mestaruussarjan

Linna Rugby Clubin ja Old Town Shamrocksin kohtaaminen aloittaa rugbyn Mestaruussarjan Porvoossa lauantaina.

Odotettavissa on tiukka matsi, sillä joukkueet pelasivat viime kaudella Kaurialassa Mestaruussarjan ainoan tasapelin porvoolaisten kirittyä tasoihin viimeisen minuutin hyökkäyksellä. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet aina tasaisia. Kauden päätteeksi Porvoo sijoittui viidenneksi, pykälän hämeenlinnalaisia korkeammalle.

Linna Rugbylla on tänä kesänä rivissä historian laajin ja kokenein kokoonpano. Seuralla on jo kaksi miesten joukkuetta, Mestaruussarjassa ja 1. divisioonassa. Samaan pystyvät Linnan lisäksi vain Helsinki Rugby Club ja Warriors (Helsinki).

Divarijoukkue toimii uusien pelaajien sisäänajossa, mutta viime kesän jälkeen joukkueeseen liittyneitä pelaajia tullaan näkemään myös Mestaruussarjassa. Kymmenkunta pelaajaa tulee vääntämään läpi kauden molemmilla sarjatasoilla.

Seura sai huhtikuussa kaksi kovan tason vahvistusta, kun maajoukkueessakin pelanneet Frederick Harrison ja Christiaan Freeman siirtyivät Linnaan Tampere Rugby Clubista.

Harrison on forward, joka pelannee Linnan kokoonpanossa kovaa taklauspeliä ja aggressiivisuutta vaativaa "numero kasin" paikkaa. Freemanin pelipaikka on scrum-half, eli linkkipelaaja forwardien ja backien välissä. Tarvittaessa Freeman on varma takapelaaja (full-back) ja pystyy täyttämään minkä tahansa paikan back-linjassa.

Sentteri Teemu Arola, kapteeni Kalle Välimäki ja kaivattua kokemusta Linnan kokoonpanoon tuova Frederick Harrison kuuluvat Linnan kokoonpanoon Porvoossa lauantaina.

LRC:n päävalmentaja Ray Dickson sanoo seuran tavoittelevan aiempaa parempaa menestystä Mestaruussarjassa, mutta voittoja myös divarissa.

"Mestaruussarjassa suurin haasteemme on pelivarmuus. Vahvuuksiamme ovat hyvä pohjatyö ja varmat takapelaajat."

LRC on kasvattanut perustamisestaan vuodesta 2011 lähtien seuran toimintaa aktiivisesti mutta kärsivällisesti. Tänä vuonna seura kartoittaa mahdollisuutta omien 15-17-vuotiaiden juniorijoukkueiden perustamiseen.

"Hämeenlinnassa ja Suomessa rugby on kehittymässä oikeaan suuntaan. Yhä enemmän syntyperäisiä suomalaisia aloittaa lajin entistä nuorempina, mutta juniorityön kehittämisessä on edelleen paljon tekemistä," Dickson kertoo.

Linnan puheenjohtaja Juho Peltoniemi toteaa intohimoisesti lajiin suhtautuvan päävalmentajan auttaneen tavoitteissa, harrastajämäärän kasvattamisessa ja kilpailullisen menestyksen parantamisessa. Määrätietoinen treenaaminen on tuonut tuloksia: LRC:n miehet sijoittuivat talven 7's-sarjassa toiseksi ja viime kesänä rökäletappion Helsinki Rugby Clubille sarja-avauksessa kärsinyt Linna pelasi tasaisen harjoitusottelun helsinkiläisiä vastaan huhtikuussa.

"Ray on pelannut ja valmentanut rugbya yli 20 vuoden ajan, ja hän on yksi Suomen parhaista lajin asiantuntijoista. Rayn otettua vetovastuun seura on ottanut suuria harppauksia eteenpäin vain yhdessä vuodessa."

Ensimmäisen mestaruussarjan kotiottelun LRC pelaa Kaurialassa 21. toukokuuta Tampere Rugby Clubia vastaan. Divarin avausottelu pelataan Helsinki Rugby Clubin kakkosjoukkuetta vastaan 14. toukokuuta ja ensimmäinen divarin kotiottelu mitellään Pullerilla 18. kesäkuuta Karjalan Rugby Joensuuta vastaan.

Naisten joukkue pelaa tänä kesänä kaksinkertaisen sarjan Poria vastaan. Naiset pelaavat uutta sarjatasoa, ykkösdivaria. Linna toivoo kahden joukkueen minisarjan rohkaisevan myös muita Suomen rugbykaupunkeja perustamaan naisten joukkueita tuleville kausille.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page