top of page

Miehille voitto vahvalla puolustuspelillä - naiset 7's-sarjan seitsemänsiä

Linna Rugby Club avasi mestaruussarjan voitolla Porvoon Old Town Shamrocksia vastaan luvuin 3-14.

Ottelu oli vahvaa kotijoukkueen pallonhallintaa, mutta LRC:n puolustus piti ja hämeenlinnalaiset pystyivät estämään jopa maalialueelleen asti yltäneet OTS:n hyökkäykset koko ottelun ajan. Ensimmäisellä puolikkaalla LRC kesti myös scrumeissa tehdyistä virheistä proppi Oskari Tenhusen saaman kymmenen minuutin rangaistuksen ajan. OTS:lla oli mahdollisuutensa siirtyä johtoon porvoolaisen päästyä laidasta karkuun. Linnan full-back Antti Haapanen kuitenkin pelasti tilanteen ja lennätti yksinäisen hyökkääjän varmalla taklauksella yli sivurajan.

Ottelu eteni tasatilanteessa aina toiselle puoliajalle. Muutaman minuutin jälkeen OTS siirtyi noin 20 metrin päästä onnistuneella rangaistuspotkulla 3-0 johtoon.

LRC sai tämän jälkeen hetkeksi hyökkäysvaihteen päälle. Kotijoukkueelle paine oli liikaa, ja Frederick Harrison avasi Linnan pistetilin trylla. Avea Avean lisäpistepotkun myötä Linna siirtyi johtoon 3-7.

Porvoolaiset pitivät palloa hallussa myös toisella puoliajalla kuitenkaan onnistumatta pisteenteossa. Parivaljakko Harrison (try) ja Avea (lisäpistepotku) vei lopulta Linnan 3-14 johtoon.

Lähes hellelämpötilassa pelattu ottelu oli rankka aina tasaisia otteluita keskenään vääntäneille joukkueille. Peli oli pääosin siistiä, ja molempien joukkueiden saamat yhdet punaiset kortit voi laittaa sarja-avauksen tunnelatauksen piikkiin. Kumpikin joukkue pelasi kovaa, mutta reilua peliä. Ensimmäisen pelin hermoilusta kertoo myös se, että ottelussa nähtiin kymmeniä scrumeja.

Linna Rugbyn valmentaja Ray Dickson totesi matsin jälkeen joukkueensa tiukan puolustuksen taanneen voiton. OTS piti sitkeästi palloa hallussaan läpi ottelun, mutta Linna onnistui hyödyntämään auenneet mahdollisuudet.

-On poikkeuksellista, että 70 prosenttia peliajasta palloa hallinnut joukkue häviää ottelun ja jää kokonaan ilman tryta. Puolustuspelimme oli todella hyvää, Dickson kehui joukkuettaan.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valmentaja nimesi otteitaan läpi kevään parantaneen scrum-half Jarno Suojan. LRC:n pelit mestaruussarjassa jatkuvat kotona Tampere Rugby Clubia vastaan kahden viikon kuluttua. Ensi viikonloppuna 14.5. Linnan lupaavia tuoreita pelaajia vilisevä 1. divisioonajoukkue pelaa ensimmäisen ottelunsa Helsingissä HRC II:sta vastaan.

Naisten 7's-sarja päättyi

Lauantaina myös Linnan naiset olivat vauhdissa, kun 7's-sarjan viimeinen turnaus pelattiin Kuopiossa. LRC voitti Warriors Goldin 15-0 Marjut Klemolan juostua kaksi ja Pihla Rulja yhden tryn. Muut kolme ottelua päättyivät tappioon. Ensimmäistä kautta pelannut joukkue sijoittui seiskarugbyn yhdeksän joukkueen SM-sarjassa seitsemänneksi.

Naiset pelaavat kesällä Porin kanssa tuoretta 1. divaria.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page