top of page

Porvoon jälkipyykki: ulosajosta ei pelikieltoa

Suomen Rugbyliiton kurinpitolautakunta on käsitellyt Old Town Shamrocksin ja Linna Rugbyn välisessä pelissä viime lauantaina tuomitut punaiset kortit.

Vastustajan "dumppaamisesta" Linnan Frederick Harrisonille pelin viime minuuteilla tuomittu punainen kortti ja sitä seurannut ulosajo ei johtanut pelikieltoon.

Linna Rugby Club antoi tilanteesta selvityksen ja toimitti videon ottelusta. Kurinpitolautakunta päätti asian LRC:n näkemyksen mukaisesti. Harrison ei nostanut taklaustilanteessa Old Town Shamrocksin pelaajaa tahallisesti ilmaan tai pudottanut häntä vahingoittamistarkoituksessa maahan. Koko lautakunnan päätöksen voi lukea Rugby.fi -sivustolta täältä.

Näin ollen Harrison saa pelata lauantaina 21.5. LRC:n mestaruussarjan kotiavauksessa Tampere Rugby Clubia vastaan.

LRC ei kyseenalaistanut tuomiota pelin aikana. Rugby on kontaktilaji, jossa tuomari joutuu tekemään nopeita päätöksiä omaan arviointikykyynsä luottaen. Pelaajaturvallisuus ja vastustajan sekä tuomarin kunnioittaminen on yksi lajin ja LRC:n perusarvoja.

Samassa ottelussa Old Town Shamrocksin Samu-Petteri Pääkkö taklasi sääntöjen vastaisesti LRC:n Teemu Arolan. Tilanteesta tullut punainen kortti todettiin myös kurinpitolautakunnan käsittelyssä oikeaksi tuomioksi, joten Pääkkö sai pelikiellon joka estää häntä osallistumasta OTS:n seuraavaan otteluun Helsinki Rugby Clubia vastaan.

Ulosajot ja pelikiellot ovat rugbyssa melko harvinaisia. Mestaruussarjassa tuomittiin viime kaudella vain kolme punaista korttia, joista yksi todettiin myöhemmässä käsittelyssä aiheettomaksi.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page