top of page

Kotona kelpaa vain voitto

Voitolla mestaruussarjan aloittanut Linna Rugby Club kohtaa lauantaina Tampere Rugby Clubin kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Kaurialassa.

Matsista odotetaan tulevan todella fyysinen taistelu, sillä Linna Rugby hakee ensimmäistä voittoaan Tampereesta 15-rugbyssa.

Joukkueilla on läheinen menneisyys. Vielä divaria tahkotessa LRC oli Tampereen "parijoukkue", ja Suomen Rugbyliiton lainaussäännön mukaisesti Linnan pelaajat saivat hakea tuntumaa mestaruussarjatasolta Tampereen riveistä.

"Odotamme tamperelaisten haluavan näyttää TRC:n olevan yhä meitä 'suurempi' joukkue. Tampere on varmasti vaikea vastustaja, mutta kovien harjoitusmatsien ja sarja-avauksessa Porvoon voittamisen jälkeen omat pelaajamme ovat vähintään yhtä motivoituneita jyräämään tamperelaiset kotikentällä", LRC:n puheenjohtaja Juho Peltoniemi toteaa.

Kaudella 2013 TRC:n voittaessa suomenmestaruuden, joukkueessa pelasi lukuisia tälläkin kaudella Linnan avauskokoonpanon pelaajia. Lisäksi LRC:n paidassa pelaa tällä kaudella kaksi pitkään TRC:n kokoonpanoon kuulunutta pelaajaa, sillä Frederick Harrison ja Christiaan Freeman pukivat tällä kaudella ylleen LRC:n vinoraitapaidat.

Voitolla Linna pitäisi yhä hallussaan Mestaruussarjan kärkipaikkaa. Samana päivänä pelaavat Porvoossa Old Town Shamrocks ja Helsinki Rugby Club.

Tänä vuonna Linna Rugby Club perii kotiotteluihin viiden euron pääsymaksun. Rugbyottelu livenä on koko rahan arvoinen. Ottelussa on paikalla kuuluttaja, joka avaa lajin sääntöjä ja kentän tapahtumia rugbyyn perehtymättömille.

Ottelun aloituspotku lauantaina 21.5. kello 13. Kaurialan kentän portit aukeavat kello 12. Liput 5€ käteisellä. (Alle 12-vuotiaat ja henkilökuntakortin esittävät Hämeenlinnan kaupungin työntekijät ilmaiseksi.)

Olutteltta ja ravintola ei ikävä kyllä ehtinyt vielä ensimmäiseen kotimatsiin mennessä käydä läpi luparuljanssia. Virvokkeita ja pientä purtavaa saa lauantaina paikalla päivystävästä pyöräkioski Inkivääristä.

Stadionille ei saa tuoda sisään alkoholia, avattuja pulloja (lasten pillimehuja ei aleta kädestä riistämään), pitkiä selfiekeppejä, keihäitä tai isoja teräväkärkisiä sateenvarjoja, laserosoittimia, aseita, moottorisahaa tai muutakaan ihmisen vahingoittamiseen kelpaavaa laitetta tahi astaloa. Vaikka kentällä runnotaan, niin rugbykatsomossa käyttäydytään. Ollaan ihmisiksi, eikä huudella ikäviä - varsinkaan jos katsomossa on lapsia.

Linnan sentteri Pete Pitkämäki yritti murtautua läpi tamperelaisten puolustuksen viime kauden kohtaamisessa. Taustalla suomenmestaruuden kaudella 2013 TRC:n riveissä voittanut LRC:n Avea Avea. Kuva: Juha Tamminen


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page