top of page

Vaikeuksien kautta voittoon bonuspisteellä

Linna teki pelin itselleen vaikeaksi kotiavauksessa Tampere Rugby Clubia vastaan lauantaina.

Alku oli lupaava. LRC siirtyi vain viiden minuutin pelin jälkeen 7-0 -johtoon scrum-half Jarno Suojan tehtyä tryn ja onnistuttua konversiossa. Kotijoukkueella oli mahdollisuudet myös kasvattaa johtoa heti alkuminuuteilla, mutta TRC pystyi estämään pallon painamisen maahan maalialueelleen asti yltäneessä hyökkäyksessä.

Noin vartin jälkeen LRC:n ote herpaantui ja TRC pääsi peliin kiinni. Jani Lehtisen trylla ja Antti Kemppaisen konversiolla ottelu oli tasan ja vain viittä minuuttia myöhemmin Ossi Valto juoksi vieraat 7-12 -johtoon. Tampere sai ottelusta hallinnan, ja Linnan puolustus teki virheitä joista TRC rankaisi vetäen kaulaa jo 7-17. Hetkeä ennen puoliaikaa LRC sai aikaiseksi hyökkäyksen, jonka päätteeksi kapteeni Kalle Välimäki kiri tilanteen lukemiin 12-17.

Toinen puoliaika alkoi LRC:lle surkeasti. Matti Salmi sai keltaisen kortin, ja Antti Kemppainen potkaisi TRC:n saaman rangaistuspotkun. Peli oli 12-20.

Kun aikaa oli jäljellä puolisen tuntia, Linna alkoi päästä jälleen peliin kiinni.

Palloa levitettiin backeille, ja wingi Tuomas Mehtiö pääsi sivurajaa hipoen syöksymään maalialueelle. Tunnin kohdalla oli ensimmäistä kauttaan pelaavan Matti Salmen vuoro tehdä try. Vain pari minuuttia myöhemmin full-back Antti Haapanen vei kotijoukkueen 27-20 johtoon, johon Avea Avea lisäsi kaksi pistettä konversiolla. Tampereen full-back Mikko Luopio onnistui vielä kaventamaan ottelun 29-25, joka jäi ottelun loppulukemiksi.

Linnan pelit ovat alkaneet lupaavasti kahdella voitolla, ja TRC-ottelusta saaduilla pisteillä Linna on mestaruussarjan kärjessä. Moni joukkue on kuitenkin vasta aloittamassa kauttaan. Voiton Tampereesta toivat aina tehokkaasti pelaavat LRC:n backit sekä vierasjoukkuetta laajempi kokoonpano, minkä ansiosta Linna pystyi kiristämään tahtia tamperelaisten tehojen hieman hiipuessa. Forwardien puolustuspeli oli ajoittain hyvää ja Linna hallitsi scrumeja. Pallollisessa pelissä on forkuilla yhä reilusti parannettavaa. Linnan parhaaksi pelaajaksi valmentaja Ray Dickson nimesi kovilla taklauksillaan vakuuttaneen sentteri Teemu Arolan.

LRC pelaa kahden viikon kuluttua Helsinki Rugby Clubia vastaan. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kesän pelit voitolla, mutta Linnalla on tässä vaiheessa yksi peli enemmän. HRC hävisi viime kaudella ainoastaan yhden ottelun, joten pisteitä saadakseen Linnan pitää parantaa useita pelinsä osa-alueita.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page