top of page

Haapasen hattutemppu ja Beumerin potkut kaatoivat JRC:n

Full-back Antti Haapasen nopeus ja Lari Beumerin maalipotkut olivat Linna Rugby Clubin parhaat aseet lauantaina, kun LRC kukisti Jyväskylä Rugby Clubin 24–10.

Ensimmäisen 20 minuutin ajan JRC hallitsi ottelua pitäen LRC:n puolustuskannalla omalla kenttäpuoliskollaan. JRC ei pystynyt kuitenkaan rokottamaan kurinalaisesti puolustautunutta Linnaa.

Ensimmäiset pisteet tekikin Linna, kun Antti Haapanen sai pallon käsiinsä ja kiihdytti läpi JRC:n puolustuksen painaen pallon maahan aina oman 22 metrin viivan tuntumasta alkaneen juoksun päätteeksi. Proppi Lari Beumerin konversiolla Linna siirtyi 7-0 -johtoon. Linnalla oli vielä ensimmäisen puoliskon viimeisessä pelissä mahdollisuus lisätä johtoa tukevan forward-myllytyksen päätteeksi, mutta JRC sai ajettua pallonkantajan ulos aivan oman try-alueensa tuntumassa.

Toisella puoliskolla JRC sai myös pelistä kiinni kaventaen lukemat 5-7. Try syntyi väkevää JRC:n tavaramerkiksi muodostuneestä forward-rynnistyksestä Aaro Kataisen päästyä syöksymään Linnan try-alueelle.

Lari Beumer upotti vain hetkeä myöhemmin rangaistuspotkun 26 metristä, ja Linna johti 10–5.

Tämän jälkeen JRC ei enää kyennyt haastamaan Linnaa, vaikka "Mäyrät" raastoivat ja repivät parhaansa mukaan.

Haapanen pinkoi vielä kahdesti Jyväskylän puolustuksen läpi maalintekoon, ja Beumer osoitti, että proppikin voi potkia osuen molemmat konversiot.

Viimeisellä pelillä JRC sai laihaksi lohduksi kavennettua loppulukemiksi 24-10 Arsi Kilpelänahon trylla.

Voitto Suomi-rugbyn pitkällä aikavälillä vahvimpien joukkueiden joukkoon lukeutuvasta Jyväskylästä oli komea päänahka vasta toista kautta mestaruussarjassa pelaavalle Linnalle. Voitolla Linna nousi ohi JRC:n mestaruussarjan kolmannelle sijalle.

Pelit jatkuvat jo ensi lauantaina vierasottelulla Kuopiossa. SM-sarjan kuudennella sijalla oleva Kuopio hönkii Linnan niskaan vain kolmen pisteen päässä. Viime kaudella Linna voitti joukkueiden kohtaamisen Hämeenlinnassa. Kuopio on vaarallinen vastustaja, vaikka joutuukin pelaamaan ilman ykkösnyrkkiään Jussi Viljasta miehen murrettua kätensä ottelussa Tamperetta vastaan.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page