top of page

Linnan kiri Kuopiossa riitti bonuspisteeseen

Linna Rugby Club sai loukkaantumisten ja muiden esteiden vuoksi kokoon vain avauskentällisen Kuopio Rugby Clubia vastaan lauantaina.

Hämeenlinnalaiset pystyivät vaihtopelaajien puuttumisesta huolimatta haastamaan täysilukuisen isäntäjoukkueen ja nipistämään korkeintaan seitsemän pisteen tappiosta saatavan bonuspisteen. Kuopio voitti 26–19 (19–12), kun LRC:n kiri loppui tuomarin vihellykseen pallonmenetyksen jälkeen kotijoukkueen try-alueen tuntumassa.

Ensimmäisellä puoliajalla isännät vetivät Jouni Reunamon ja Matti Keräsen tryillä jo 14–0 kaulan, mutta Pete Pitkämäki ja Avea Avea sekä toisessa lisäpistepotkussa onnistunut Lari Beumer toivat LRC:n isäntien kantaan. Kuopion Ville Hiekka-aho sai tehtyä tryn puoliskon päätteeksi, mentiin tauolle kotijoukkueen yhden tryn ja konversion johdossa

Toisella jaksolla esimerkillään Kuopion taistelutahtoa lietsonut Keränen lisäsi johtoa ja Seamus Delahunty onnistui konversiossa kolmannen kerran.

Aggressiivisesti hyökännyt Linna teki Kuopion olon tukalaksi varsinkin viimeisen vartin ajan. Avea Avean toinen try toi Linnalle bonuspisteen. Linna sai painettua peliä Kuopion try-alueen tuntumaan, muta hämeenlinnalaiset eivät onnistuneet enää onnistuneet murtamaan Kuopion puolustuslinjaa.

Kuva: Kuopio Rugby Club.

Kuva: Kuopio Rugby Club.

Kapteeni Kalle Välimäen mukaan joukkue antoi kentällä kaikkensa.

– Pelissä olisi ollut suuri ero, jos meillä olisi ollut kolme–neljä vaihtomiestä.

Jopa savolaisista kieroin ja yksi kovimmista pideltävistä, numero kasina rymistellyt kapteeni Ari Tikkanen totesi ottelun jälkeen, että isännät kuvittelivat ennen matsia Linnan pystyvän haastamaan kotijoukkueen vain ensimmäisellä puoliskolla tai korkeintaan 60 minuutin ajan.

Linnan bussissa päädyttiin kotimatkalla peliä puidessa päätelmään, että viisi peliminuuttia lisää olisi riittänyt tasoittamaan ottelun ja kymmenen minuuttia olisi riittänyt kuopiolaisten kyykyttämiseen...

Linna oli ennen viikonlopun kierrosta SM-sarjassa kolmantena. Nyt Kuopio sekä oman ottelunsa voittanut Jyväskylä Rugby Club nousivat molemmat ohi Linnan yhdellä pisteellä.

LRC:llä on jäljellä runkosarjassa kaksi ottelua, joista seuraava on kotona elokuun 6. päivä sarjajumbo Espoota vastaan.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page