top of page

Koko voitti kokemuksen

Miesten kakkosjoukkue otti kauden ensimmäisen voittonsa lauantaina, kun Helsinki Rugby Clubin kakkosjoukkue "Blue Tigers" kaatui selvin luvuin 33-14 (14-14).

Linna pystyi pitämään palloa hallussaan läpi ottelun ja käyttämään hyväksi kokoonpanon suurimman vahvuuden ja heikkouden: forward-pelaajien määrän. Kokoonpanossa oli ainoastaan kaksi varsinaista bäkkipelaajaa: scrum half Tuomas Mehtiö ja sentterinä hienon matsin pelannut Timo Sokka.

Koko muu bäkkirivi koostui enemmän tai vähemmän syöttötaidottomista sekä harhautuksia hallitsemattomista forwardeista. Valmennusportaalla olikin matsin alla pähkimistä pelipaikoissa, sillä useimpien "bäkkien" kokemus ja tietämys avoimesta pelistä tahi tyylikkäistä hyökkäyskuvioista rajoittui parhaimmillaankin muutamiin harjoituksiin. Kotijoukkueen pelisuunnitelma oli varsin yksinkertainen - lujaa päin ja mielellään läpi.

Auringonpaisteessa pelattu matsi kamppailtiin vierasjoukkueen pyynnöstä 12 pelaajalla ja viidellä mahdollisella vaihdolla, sillä kummallakin joukkueella oli kokoonpanoissa vain 16 pelaajaa. Normaalia pienempi pelaajamäärä näkyi kentällä, sillä laidoissa oli tilaa...

Linnan pistetehtailun aloitti keskeltä läpi murtautunut Timo Sokka noin 15 minuutin pelin jälkeen. HRC tasoitti kuitenkin lähes välittömästi. Vieraat kuittasivat myös Ruben Mark Mitchellin tryn vielä ennen puoliaikaa.

Toisella puolikkaalla helsinkiläisten veto alkoi loppua. Tiikerit sumppuuntuivat jättäen aukkoja puolustukseen. Kolmantena Linnan onnistujana nähtiin myös konversiot potkiva proppi Lari Beumer, joka innostui esittämään suorastaan sulokasta liikehdintää pinkoessaan ensimmäisen trynsa. Harmillisesti Beumer teki konversion itselleen vaikeaksi juoksemalla tryn aivan maalialueen reunaan, ja potku meni leveäksi.

Neljännen kerran pallo painettiin maahan HRC:n try-alueella ensimmäistä kertaa sentterinä pelanneen Kalle Väänäsen toimesta. Sporttivarusteltua Nissan Micraa aavistuksen kevyempi Väänänen pääsi tuulettamaan ensimmäistä trytaan raahattuaan mukanaan maalialueelle puolenkymmentä raajoissaan roikkunutta puolustajaa.

Viimeisen tryn juoksi yleensä flankkerina pelaava, tällä kertaa paras-ja-ainoa-vaihtoehto-wingiksi Juho Peltoniemi. Helpon juoksun HRC:n maalialueelle pohjusti lock Jani Kaitala, joka poppasi pallon Peltoniemelle sidottuaan ensin vastustajan taklaamaan itseään. Beumerilla oli helppo työ viimeistellä lukemat aivan keskelle maalialuetta tehdystä trysta. Linnalla oli ottelussa mahdollisuudet suurempaankin voittoon, sillä kaksi tryta hylättiin.

Voitto toi Linnalle täyden viiden pisteen potin ja nosti joukkueen divarin pistetaulukossa itäisessä lohkossa tasapisteisiin Joensuun kanssa. Valtakunnallisesti Linna nousi ohi länsilohkon peränpitäjän Seinäjoen.

Pisteitä tärkeämpää Linnalle on kuitenkin divarijoukkueen tuoma mahdollisuus antaa kunnolla peliaikaa ja -kokemusta uusille pelaajille. Tällä kertaa pelaajauransa voittoisasti pääsivät aloittamaan J-P "melkein kaksmetriä" Kesonen ja Jesse "järkkäri" Ketokoski". Linnan kokoonpanossa nähtiin myös jälleen kerran yhden viimeisen ottelun ajaksi palannut Viron maajoukkueen tuore päävalmentaja Ray Dickson.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page