top of page

Jääkarhujen nylkeminen kävi työstä

Espoolaiset pakottivat Linnan tekemään töitä voiton eteen lauantaina.

Kovalla sykkeellä aloittanut sarjajumbo hautoi ensimmäiset minuutit palloa hallussaan ja painoi peliä Linnan puolustusalueelle. Vieraat siirtyivätkin 0-3-johtoon Panu Leinosen rangaistuspotkusta.

Ensimmäisenä tryn tekoon pääsi kuitenkin Timo Sokka, kun kotijoukkue ryhtyi rauhassa rakentamaan hyökkäystä ja etsimään aukkoa vastustajan puolustuksesta. Lopulta sentteri Sokka pinkoi ilmeisen merkkausvirheen ansiosta läpi linjasta ilman espoolaisten suurempaa yritystä pysäyttää menoa.

Lopuista pisteistä avauspuoliskolla vastasi Espoo Vesku Karisen trylla ja Leinosen sihdattua konversion sekä toisenkin penaltipotkun Kaurialan urheilupyhätön JM-putkien väliin. Tauolle mentiin luvuin 5-13.

Puoliajalla Linna rakensi suunnitelman ottelun kääntämiseksi.

Heti alkuminuuteilla kevytrakenteisempia jääkarhuja jyrättiin forwardien vyörytyksellä, jonka päätteeksi Juho Peltoniemi pääsi painamaan pallon maalialueelle. Bäkkilinjassa tehtiin myös muutoksia, kun winginä ensimmäistä kertaa pelannut Saku Paavola vaihtoi paikkaa flankkerina aloittaneen Petteri Ijäksen kanssa. Uusilla pelipaikoilla molemmat ensimmäistä kauttaan Linnassa pelaavat miehet kuljettivat palloa useita kertoja hyvän matkaa kohti vastustajan maaliviivaa.

Kalle V. kantaa palloa...

...Kalle V. taklaa.

Timo teki tryn.

Ottelun edetessä Linnan pelisuunnitelma alkoi toimia, samalla kun espoolaisten sähäkkä startti tuntui hitusen painavan jaloissa. Tämä näkyi varsinkin scrumeissa. Linna työnsi useamman kerran Espoon rykelmää metrikaupalla taaksepäin. Espoolaisten ensimmäisen voiton metsästystä ei myöskään edesauttanut korkeasta taklauksesta tuomittu kymmenen minuutin rangaistus.

Ottelu eteni kuitenkin Espoon johdossa aina viimeiselle minuutille asti huolimatta vähintään yhden tryykkarin per peli painavan Antti Haapasen trysta. Vain hetkeä ennen loppuvihellystä Kalle Välimäki päästi kotijoukkueen piinasta väkevällä tahtotrylla. Matsista siis pisteet odotetusti Linnalle vaikkakin huomattavasti ennakkoarveluja kovemman kamppailun jälkeen. Lari Beumer onnistui upottamaan kaksi konversiota.

Espoo ei joutunut lähtemään kotimatkalle aivan tyhjin käsin, sillä joukkue tienasi Hämeenlinnan-retkeltä kauden toisen bonuspisteensä. Voitolla Linna nousi SM-sarjan neljänneksi pisteen päähän Jyväskylästä ja Warriorsista, sekä paransi jalansijaa pudotuspelivaihetta ajatellen.

Pete potkaisi palloa.

Jukka juoksi hurjana.

Matsista jäi rutkasti parannettavaa. Linnalle tuomittiin paljon rangaistuksia, mikä rikkoi joukkueen peliä alusta lähtien ja joista pääosan Espoon pisteistä tehnyt Leinonen nakutteli peräti neljä penaltia. Ensimmäisellä puoliajalla Juho Peltoniemi sai keltaisen kortin roiskaistuaan paitsiosta oman try-alueen tuntumassa pyörineen pallon päälle. Huili kentän laidalla venähti reilun vartin mittaiseksi. Kun kapteeni Kalle Välimäen taklaustilanteessa vääntynyttä nilkkaa teipattiin kasaan puoliajan loppuminuuteilla, joutui Linna pelaamaan turhan suuren osan avauspuoliskosta vajaalla kokoonpanolla.

Pelaaja-valmentaja Pete Pitkämäellä oli läpi matsin täysi työ pitää peli Linnan otteessa, varsinkin kun puolet bäkkilinjasta koostui kyseisten pelipaikkojen kokemuksensa huomioon ottaen kohtuullisesti suoriutuneista forwardeista.

Ottelun edetessä kuultiin jopa aina pään kylmänä pitävän kympin turhautunut karjahdus "missä v**ssa mun bäkkilinja on?". (Vastaus: sairastuvalla ja ulkomailla...)

Nyt Linnalla on kuukausi aikaa parannella tiiviin peliputken tuomia pipejä, tyhjentää lasaretti sekä juonia kuviot kuntoon ennen runkosarjan viimeistä ottelua. Matsi pelataan kotona hallitsevaa mestaria Warriorsia vastaan 3. syyskuuta. Divarijoukkue matkustaa hakemaan revanssia Karjalan Rugbysta 20. elokuuta.

Lopussa on hyvä hymyillä.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page