top of page

Kolme syytä saapua Linnan avoimiin harjoituksiin

Linna Rugby Club järjestää parit avoimet tutustumistreenit miehille ja naisille elokuussa. Merkkitapauksen kunniaksi listasimme kolme asiaa, jotka kertovat miksi rugby on paras pallopeli.

1. Rugby sopii kaikille

Jos katsoit seiskarugbya Olympialaisissa ja peljästyit, että nehän oli kamalia adoniksia ja amatsoneja kaikki, niin huoli pois: meitä on moneen makuun ja kokoon. Miesten kuin naistenkin joukkueista löytyy lähtötasoltaan erilaisia tapauksia penkkiurheilijoista SM-tason taitureihin toisissa lajeissa. Kunto ja taidot kasvavat treenaamalla - tärkein varuste rugbynpelaajalla on oikea asenne!

2. Kentällä koet läheisyyttä joukkueesi ja vastustajan kanssa

Rugby on tutkitusti parasta, mitä aikuinen voi tehdä saman sukupuolen kanssa liian lyhyet sortsit jalassa. Sitä toisen ihmisen hikisen vartalon tuoksua työntäessäsi pääsi scrumissa joukkuetovereidesi pakaroiden väliin ja lihan läsähdystä mikä syntyy, kun kaksi täysikasvuista urosta juoksee täyttä vauhtia yhteen... Aaah ja aiettä!!!

Kentällä vastustajaa roimitaan armotta koko 80 minuuttia, mutta matsin jälkeen kätellään, otetaan ehkä ryhmähali ja ollaan yhtä suurta lajiperhettä.

3. Rugby parantaa ulkonäköäsi ja tyyliäsi

Rugbyssa joskus sattuu ja aina vähän tapahtuu. Vakavat loukkaantumiset eivät ole sen yleisempiä kuin muissakaan kontaktilajeissa. Kliinisten tutkimusten mukaan jopa 85% rugbyvammoista pystytään korjaamaan kesken ottelun teipillä, ja 90% näistä pelaajista palaa kentälle vielä samaan otteluun. Jos kuitenkin käy kuten treeneissä nenänsä murtaneelle Jarnolle, voi aina todeta, että se oli ihan oma vika eikä muuttanut miestä ainakaan rumemmaksi. Lukuisten tunnettujen tyylikonsulttien ja Internationale Male Model Organizationin mukaan erityisesti miehet muuttuvat rugbyn aloitettuaan selvästi edustavammiksi. Linna Rugbyn pitkät perinteet omaava Player of the Match -hattu tekee kantajastaan kerrassaan vastustamattoman sekä vastakkaisen että oman sukupuolen silmissä.

Mitä enää mietit - tule treeneihin!

Miesten avoimet harjoitukset tiistaisin 16. & 23.8. klo 19.30-21 Pullerilla (kentällä 5 tai 6 Elenia-areenan vieressä).

Naisten avoimet harjoitukset maanantaisin 15. & 22.8. klo 18-19.30 Idänpään kentällä (Idänpääntie 30).

Paikalle voi tulla tosissaan tai ihan vain palloilemaan ja tsekkaamaan miltä rugby näyttää livenä - innokkaimmat saavat juuri niin kokonaisvaltaisen elämyksen ryskäämisestä kuin haluavat. Ehkä ihan ensimmäisissä treeneissä ei pelaajaturvallisuuden nimissä vielä kummemin taklailla, mutta kovia haleja voidaan jo vähän jaella.

Avoimissa harjoituksissa käydään läpi perusteita: pallon kuljettamista, syöttämistä ja taklaamista jokaiselle sopivaa tahtia. Treenien lopuksi pelataan pieni matsi, ilman kontaktia tai ihan vain kevyesti halailemalla. Avointen harjoitusten jälkeen rookiet ovat tervetulleita oppimaan lisää maailman parhaasta pallopelistä seuran normaaleilla treenivuoroilla.

Varusteiksi sään mukainen liikuntavarustus ja juomaputeli. Lenkkareilla pärjää, mutta nappiksilla pysyy kentässä astetta paremmin kiinni. Hammassuojia ei ensimmäisissä treeneissä välttämättä tarvitse, vaan ei niistä haittaakaan ole. Sateen sattuessa kannattaa pakata mukaan vaihtovaatteet mikäli saavut autolla etkä halua ihan välttämättä hinkata kotimatkan jälkeen kuraa penkinpersauksesta.

Kesän mestaruussarja ja divarimatsit ovat vielä kesken niin miehillä kuin naisillakin, joten nohevimmat saattavat peräti ehtiä kentällekin tänä kesänä. Divarijengeissä on tilaa!

Mitään tiukkaa ikärajaa avoimiin harjoituksiin ei ole, mutta ihan nassikkatreenejä emme tällä erää järjestä. Naiset pääsevät pelaamaan 16-vuotiaana ja miehet täysi-ikäisinä. Aikuisten treeneissä voi käydä jo jonkin verran nuorempanakin.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page