Naisten talvikausi käyntiin vajaalla joukkueella

10.12.2016

Naisten talvikausi pyöräytettiin käyntiin 7's SM-osaturnauksella 10.12. Talin jalkapallohallissa aurinkoisessa Helsingissä.

Viime vuodesta SM-sarja on kasvanut yhdeksästä joukkueesta kymmeneen aiheuttaen järjestäjille tervetullutta päänvaivaa turnausaikataulujen ja lohkojen järjestelyssä. Yhdistelmäjoukkueitä tälle kaudelle ovat Porin ja Vaasan PorVarit sekä VASPin yhdistyminen Helsinki Rugby Clubin kanssa, mikä puolestaan toi kesän SM-sarjavoittaja HRC:lle mahdollisuuden pelata talvikausi kahdella 7's joukkuella. Lisäksi Turun Swans on tullut mukaan talvikaudellekin.

Matkaan kohti Helsinkiä lähdettiin vajaalla kokoonpanolla viimemetrien sairaustapausten ja loukkaantumisten vuoksi. Lainapelaajat oli kuitenkin sovittu treffattavaksi pelipaikoilla. Lainapelaajasäännöissä tapahtui tällä kaudella muutoksia. Aiemmista kausista poiketen nykyiset lainapelaajat eivät enää saa lainauksen jälkeen pelata omassa joukkueessaan, jolloin pelaajat eivät hypi enää joukkueesta toiseen.

Linnalle turnaukseen mahtui mukaan paljon epäonnea. Jokaisessa kolmesta pelissä loukkaantuikin yksi pitkäaikaisista pelaajista ja pelejä pelattiin loppuun kuudella pelaajalla. Onneksemme Warriors Rugby Clubilla oli tuoreita, innokkaita pelaajia, joista saimme alun kahden urhean konkarin lisäksi vielä kakkospeliin yhden ja seuraavaan peliin toisen lainapelaajan.

Kun kolmannessa pelissä alkoi omia pelaajia olla loukkaantuneena enemmän kuin pelikuntoisina, päädyimme raskain mielin luovuttamaan viimeisen, eli neljännen pelin välttääksemme lisäloukkaantumiset ja kasataksemme joukkueen taas kuntoon seuraavaan turnaukseen Järvenpäässä loppiaisena.

Huonosta onnesta huolimatta, oli iloista huomata pelillinen kehitys tilanteiden rakennuksessa, varmemmat ruckit, järkevä rauhoittaminen pelin tiimellyksessä. Kunto näytti riittävän pelistä toiseen huolimatta siitä, että vaihtopelaajia ei ollut. Alivoimassakaan ei lannistuttu.

Suuri hatunnosto rookieillemme Pilvi Vuoriselle ja Reetta Jokiselle, jotka pelasivat rohkeasti ja raivoisasti pelit alusta loppuun täysin minuutein. Lisäksi positiivisella asenteella ja mukavasti ryhmään mukautuneiden WRC:n lainapelaajien Hannan, Millan, Liisan ja Sinin vähintäänkin reilu panos oli täysin korvaamaton, siitä kiitos koko Linnan naisten joukkueelta heille.

Tulokset Tali 7's:

Linna  - TRC   0 - 66

Linna - WRC black   0 - 50

Linna - PorVarit   0 - 48

Linna - HRC Furious   Luovutus

Sijoitus SM-sarjataulukossa 7.-8. ja tuloksena sarjapisteitä 1.