Alkeiskurssi tammikuussa

8.1.2017

Linna Rugby Club järjestää tammikuussa ilmaisen alkeiskurssin kaikille lajista kiinnostuneille. Haussa on kontaktia kaihtamattomia pelaajia miesten ja naisten joukkueisiin.

Rugbyssa vaaditaan nopeutta, kestävyyttä ja voimaa. Kentältä löytyy pelipaikka niin satakiloisille mörssäreille kuin kevytrakenteisemmille pelaajille.

Alkeiskurssille osallistuvilta ei vaadita aiempaa kokemusta lajista tai kovaa urheilutaustaa.

-Taidot ja kunto kasvavat treeneissä, joten tärkeimmät ominaisuudet lajin aloittaville ovat halu oppia ja into osallistua harjoituksiin, kertoo seuran puheenjohtaja Oskari Tenhunen.

Kurssilla keskitytään pääasiassa pallonkäsittelyyn, tekniikkaan ja lajin perusteisiin ilman kontaktia.

-Kovatkin taklaukset kuuluvat lajiin, mutta pelaajaturvallisuuteen kiinnitetään paljon huomiota niin valmennuksessa kuin pelin säännöissäkin. Ketään ei ajeta kurssilla kentän pintaan ennen kuin perusteet on riittävän hyvin hallussa, Tenhunen lupaa.

Rugbyssa on kentällä kerrallaan 15 pelaajaa kummastakin joukkueesta ja peliaika on 2x40 minuuttia. Pyrkimys on tehdä juoksumaali eli try murtautumalla vastustajan puolustuksen läpi palloa syötellen tai sitä kantaen. Palloa saa syöttää vain taaksepäin, mutta sitä saa potkia eteenpäin. Pisteitä voi tehdä myös potkaisemalla pallon maalitolppien väliin.

Kurssilla pääsee treenaamaan ja pelaamaan muun muassa Linna Rugbyn viime vuoden parhaiksi tulokkaiksi äänestettyjen pelaajien kanssa.

Henrik Nuotio, 21, löysi rugbyn "kaverin pakottamana". Kentällä suoraviivaista rymistelyä suosiva Nuotio heittäytyy peräti herkäksi, kun häneltä kysyy mikä lajissa ja joukkueessa kolahti.

-Ne oli ekat treenit kun huomasin, että hitto täähän on mun laji. Rugby on periksiantamattomuutta. Sisua. Ja rakkautta. LRC merkitsee toista perhettä.

Vuoden tulokkaan palkinnon Nuotio sai noustuaan kakkosjoukkueesta SM-avauskokoonpanon lockiksi heti ensimmäisellä kaudellaan.

Naisten joukkueeseen nopeutta ja ketteryyttä toi rugbyn keväällä 2016 aloittanut Marjo Laaksonen, 31.

Linnan himourheilijajaostoon kuuluva Laaksonen urheilee 5-7 kertaa viikossa, ja hänen lajivalikoimaansa kuuluu rugbyn lisäksi juoksu, jooga ja ilma-akrobatia.

Laaksonen sanoo treenaavansa vain silloin kun huvittaa. Tuntuu huvittavan, sillä hän on treeneissä aina.

-Joskus saatan olla kolme viikkoa tekemättä mitään ylimääräistä ja sitten taas toisena viikkona saatan urheilla kymmenen kertaa. Ensi keväänä aion panostaa juoksutreeniin säännöllisellä juoksuohjelmalla saadakseni aikaan jotain tuloksia, wingin paikalla yleensä nähty Laaksonen kertoo.

Naisten joukkue on joutunut turvautumaan otteluissa usein lainapelaajiin, joten tilaa rosterissa on, Laaksonen kertoo.

-Ainakaan naisten peleissä ei tarvitse istua vaihtopenkillä!

Rugbyn alkeiskurssi Säästöpankki-areenalla 10., 17. ja 24.1. klo 21-22. Varustus: sisäliikuntavaatteet, nappikset tai verkkarit. Alaikäraja 15 vuotta. Treeneihin voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista myös kesken kurssin. Lisätietoja sähköpostitse hameenlinna@rugby.fi

Aloittelijan infopaketin löydät täältä.