Snow Rugby: vähän lunta, paljon jäätä

21.2.2017

Linnan miehet ja naiset kävivät parinkymmenen pelaajan retkueena kohkaamassa Jyväskylän Snow Rugbyssa viime viikonloppuna.

Tällä kertaa tapahtumassa oli jopa valkoista - kiitos järjestäjäseuran tinkimättömän lumivainun. Lumirytky järjestettiin parin paikanmuutoksen jälkeen Laajavuoren laskettelukeskuksessa, jossa kahta pelikenttää peitti nilkkaan ylettynyt lumisohjo. Alla piileskellyt jääkenttä toi pelaamiselle oman mausteensa.

Linnan leidejä oli reissussa vajaa kymmenen, minkä lisäksi täydennyksiä saatiin järjestävän seuran JRC:n ja Warriorsin pelaajista.

Aistikkaisiin 50 shades of snow -maskeihin verhoutuneiden naisten peli alkoi Turun (Black) Swansia vastaan tasaisella ottelulla, jossa Linnan naiset joutuivat taipumaan 2 - 1 tappioon. Linnan tryn teki Hanna Sarvi.

Toiseen otteluun Linna lähti ehkä ensimmäisen kerran naisten joukkueen historiassa kokeneempana joukkueena. Ensimmäisiä pelejään pelanneen Lappeenrannan Sharkettesit saivatkin hantaakia linnalaisten dominoitua ottelua. Pisteet 8-0 päättyneessä pelissä murjoivat Reetta Jokinen, Netta Rajanen, Pilvi Vuorinen ja Hanna Sarvi. Alkusarjan kaksi viimeistä ottelua päättyivät tappioihin JRC:stä 5–0 ja TRC:stä 3–0.

Otteluohjelman mukaiset pelit olisivat tuoneet jatko-ottelussa vastaan KRC:n vajaan joukkueen. Tämän ottelun voittajalle puolestaan soviteltiin sijoituspelissä vastustajaksi vieraspelaajista riippuvaista Sharkettesia. Matsi päätettiin lopulta pelata häröpallona, jossa kaikki kolme joukkuetta sekoitettiin ja jaettiin kahteen. Näin ollen Linnan neitojen sijoitus Snöyssä on jotain seitsemän ja viiden väliltä. Sovitaan, että viides... Naisten turnausvoiton vei Tampere Rugby Club.

Miesten matsit alkoivat vanhan, divariajoilta rakkaan vastustajan Porin kohtaamisella. Porin pojilla oli ilmeisesti jäänyt verryttelyt vetämättä, sillä linnalaisille tuntui löytyvän aukkoja puolustuksesta vähän joka puolelta. Viis-nolla päättyneessä ottelussa pisteet tekivät Joonas "mulla on nuha" Koskelainen, Antti "veistos" Haapanen ja ensimmäisen ja 99,9% todennäköisyydellä viimeisen hattutempunsa missään lajissa tehnyt Juho Peltoniemi.

Warriorsin varsin muhkeista herrasmiehistä koostunutta pakkaa vastaan Linna lähti taktiikalla "tee mitä tahansa, kunhan et jää kahden soturin liiskaamaksi". Linna tölvi ja toppuutteli helsinkiläisiä minkä pystyi, mutta kävi kuten lumirugbyssa helposti käy: massa oli ylivoimaa. Tappio 5-3 ja viimeistään tässä vaiheessa läpimäräksi kastuneet nappikset oli tosiasia. Tryykkarit Haapaselle ja Peltoniemelle.

Signeeraamattomat kuvat Ari Hyvönen.

Alkusarjan viimeinen ottelu Jyväskylän Mäyriä vastaan aloitti pettymysputken turnauksen isäntäjoukkueiden kanssa. Neljä-kolme-tai-jotain-sinnepäin-tappio tarkoitti, että Linna joutui karsintaottelussa toisen lohkon vahvinta joukkuetta vastaan. Tryykkarintekijätkin jäivät tästä ottelusta unholaan. Melko varmasti ainakin yhden kerran pallon try-viivan paremmalle puolelle painoi lumikenttien liukkain samoalainen Avea Avea "Avea" Avea.

Karsintaotteluun Linna sai vastaansa A-lohkon voittaneen Kuopion. Savon karjut puskivat päälle ihan eläimenä, mutta rynnistys ei tuottanut kuopiolaisille muuta palkintoa kuin Lasse "viikate" Järven tahattomasta sikailusta annetun penalty-tryn. Linnan pisteet tekivät Olli Aaltonen, komealla roiskaisulla tryykkariviivan edessä ährätystä ruckista tonttiin syöksynyt Henrik Nuotio ja Peltoniemi.

Semifinaalissa vastaan tuli jälleen mäyrälauman Badgers-kokoonpano. Tiukka vääntö päättyi Nuotion ja Haapasen pisteistä huolimatta masentavaan 4-2-tappioon, mikä tarkoitti komennusta pronssiotteluun.

Viimeisessä matsissa paremmuutta miteltiin Jyväskylän toisen poppoon Dogsin kanssa. Pelistä muodostui viimeisetkin mehut molemmista joukkueista imenyt tasaväkinen, pitkään 1-1 -lukemissa jatko-ajalla väännetty trilleri.

Ottelu oli jo päättyä kotijoukkueen tappioon, mutta mystiseksi jääneen tuomariratkaisun seurauksena Linnan voittotry hylättiin. Tuomari tulkitsi pallon pyörineen maalialueella eteenpäin tai ylittäneen sivurajan. Kuulemma viereiseltä pelikentältä joka tapauksessa tehtiin varma havainto virheellisestä toiminnasta. Tai jotain.

Ylipäätään olemuksellaan epäilyksiä herättänyt tuomitsijahahmo hylkäsi jopa tilanteessa olleen Dogsien pelaajan vakuuttelun tryn hyväksytystä suorituksesta. Peli jatkui.

Hetken hikisen puuskuttamisen jälkeen kotijoukkue sai puserrettua pelin Linnan maalialueen tuntumaan. Paineen alla eräs nimeltämainitsematon ja tästä ikuisuuteen kestävän ehdottoman pallonpotkimiskiellon saanut linnalainen yritti purkaa tilanteen futaamalla pallon pois omalta puolustusalueelta. Pelaajat pysähtyivät tuijottamaan suut auki pohjoiskorealaista ohjuskoetta muistuttanutta pallon lentorataa. Dogsien Tomi Moilanen heräsi horroksesta ensimmäisenä, kahmaisi tiikerinloikalla soikiakuulan syliinsä ja jysähti tonttiin vieden turnauksen kolmannen sijan Linnan nenän edestä.

Eisevväliä! Tunnelma turnauksessa oli  perin leppoisa, ja Linna sai ajettua sisään uusia pelaajia.

Herkkää tunnelmointia iltagaalassa.