top of page

Akatemialeirin terveiset: Joka paikkaan sattuu

Kolmella Linnan naisella oli oppimisen täyteinen viikonloppu Women's rugby academy Finlandin leirillä Eerikkilän urheiluopistolla viime viikonloppuna.

Pilvi Vuorinen, Noora Jakobsson ja Marjo Laaksonen suuntasivat perjantaina kohti Eerikkilän urheiluopistoa ottamaan oppia kokeneemmilta. Valmentajina leirillä olivat HRC:n Bam ja Mikko, joiden johdolla naiset saivat rakentavaa palautetta epäonnistumisistaan... ja satunnaisista onnistumisistaan.

Leirillä treenattiin monipuolisesti eri osa-alueita. Muistiinpanoihin tuli raapustettua mm. sanat "rucking, tackling, drifting and handling", sekä raportin kirjoittaneelle Marjolle vinkki "don't tackle with your face (kyllä, se on ilmeisesti mahdollista)" ja "slow down, there's no need to go full speed all the time" (joka nyt ei sinällään ollut yllättävä palaute).

Tytöt saivat viikonlopusta paljon irti; harjoituksissa lähdettiin etenemään kävelyvauhtia käyden perusteita läpi, ennen kuin treeniä alettiin soveltaa nopeatempoisempaan harjoitteeseen.

Tärkeänä osana oppimista oli omien ja kavereiden suoritteiden seuraaminen videolta ja virheiden etsiminen, joita sitten seuraavana päivänä lähdettiin korjaamaan ennen siirtymistä uuteen aiheeseen. Monet naurut noista videoista saatiin, mutta toimivat ne melkoisina silmien avaajina esimerkiksi siihen miksi se syöttö ei (lähes) koskaan mene sinne minne sen olisi tarkoitus.

Leirille osallistui noin 25 henkilöä. Oli hienoa treenata isossa porukassa. Vaikka kaikki olivatkin tosissaan, niin hauskaakin pidettiin ja joukkuerajat hämärtyivät viikonlopun aikana. Osallistujat saivat paljon vinkkejä sekä omaan kehitykseensä että joukkueelle kotiin viemisiksi. Tämä ei varmastikaan jäänyt ainoaksi akatemialeiriksi kellekään linnalaisista, mikäli jatkossa vain tarjoutuu mahdollisuus vastaavanlaisiin treeniviikonloppuihin.

"Mielettömän hyvää oppia ja paljon juttuja tuotavaksi omiin treeneihin. Kropassa ei tällä hetkellä ole sellaista lohasta tai solua mihin ei sattuisi", Marjo tiivisti leirin annin.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page