Alkeiskurssi uusille pelaajille

28.4.2017

Linna Rugby Clubin miesten ja naisten joukkueet hakevat uusia pelaajia!

Seura järjestää alkeiskurssin Mattilan kentällä (Kankaantaustantie 30) kahtena maanantaina 8. ja 15. toukokuuta kello 18.30-20.

Kurssille ei ole muita pääsyvaatimuksia kuin taito sitoa nappisten tai lenkkareiden nauhat itse. Urheilutaustasta ei ole haittaa, mutta sitä ei vaadita. Moni joukkueiden nykyisistä runkopelaajista on muokattu treeneissä kotletista atleetiksi, joten tärkeimmät vaaditut ominaisuudet ovat halu osallistua säännöllisesti harjoituksiin ja periksiantamattomuus.

Rugbyssa on pelaajia monenlaisista taustoista: kontakti- ja joukkuelajien parista, mutta monelle pelaajallemme rugby on ollut ensimmäinen joukkuelaji. Uusien ja vanhojen pelaajien ikähaarukka on laaja. Seurassa on vuosien varrella ollut myös lukuisia kolmekymppisenä lajin aloittaneita. Suomirugbyssa yli parikymppinen on vielä nuori juniori!

Treenimme ovat avoinna myös alaikäisille. Miehet saavat osallistua aikuisten rugbymatseihin 18-vuotiaana ja naiset hieman aikaisemmin. Nuoremmille harrastajille pyritään varsinaisten kilpasarjojen puuttuessa järjestämään seurojenvälisiä harjoitusotteluita ja turnauksia.

Alkeistreenit ovat ilmaiset ja niissä käydään rugbyn perusteita läpi turvallisesti. Mustelmilta ei voi välttyä, mutta ihan ensimmäisissä treeneissä kenestäkään ei tehdä joukkueen taklauspatjaa...

Rugbysta ei kurssille tullessa tarvitse tietää mitään. Kotiläksyjen tekemisestä ei silti sakoteta. Lajiin ja seuraan pääset tutustumaan alla olevista oheisista linkeistä:

-Linna Rugby Clubin pelaajaksi?

-Aloittelijan opas

-Suomen Rugbyliiton sivut Rugby.fi