top of page

Nollakerholaisten kohtaaminen

Hämeenlinnassa pelataan lauantaina tärkeä peli sekä kotijoukkueelle että pitkämatkalaiselle Kuopio Rugby Clubille.

Molempien alkukesä on ollut synkkä. Pelissä onkin kauden puolivälin "jumbofinaalin" makua kummankin joukkueen jahdatessa ensimmäisiä SM-sarjapisteitä. Linna on ottanut kuokkaan kolmesti, mutta kuopiolaisten saldo on vielä karumpi: neljä tappiota joista viimeisimmässä KRC taipui Warriorsille murskaluvuin 123-0.

Joukkueiden kausi on ollut vaikea samoista syistä. Pallonhallinta on ollut takkuista ja kumpikin joukkue on menettänyt kokeneita pelaajia. Molemmista joukkueista lähti viime kauden jälkeen avainpelaaja kokeilemaan rahkeitaan rugbyn parissa Uuteen-Seelantiin.

Varsinkin Linna on kärsinyt pahasta pelaajakadosta, minkä lisäksi parin runkopelaajan pitkä poissaolo on syönyt tehoja erityisesti hyökkäyspelistä. Vaikka rugby mielletään usein lajiksi, jossa loukkaantuminen on enemmän kuin todennäköistä, voi Linna syyttää sairastuvan täyttymisestä salibandya ja voimaharjoittelua... Kuopio ja Linna pelasivat keväällä harjoitusottelun, joka päättyi Linnan selvään voittoon. Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen sarjapelissä voi kuitenkin päättyä miten vain. Kuopio alkaa pikku hiljaa saada sairastupaansa tyhjennettyä ja joukkue on saanut rosteriin kipeästi kaivattua kokemusta. Ottelusta tulee varmasti kova. Kumpikaan joukkue ei halua jättää kenttää 80 minuutin jälkeen SM-sarjan ainoana nollakerholaisena. Kuopio luottanee suoraviivaiseen rytistelyyn, kun taas Linna on viilannut koko alkukesän uutta pelityyliä. Lauantaina nähdään, joko pallo alkaisi vihdoin pysyä hallussa ja hyökkäyspeli toimia suunnitellusti.

Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Pullerin kentällä alkaen kello 15.

Miesten ottelua edeltää naisten 1. divisioonan matsi kello 14.

Linnan neitojen kokoonpanossa on jälleen muutama ensimmäisen virallisen rugbyottelunsa pelaava. Naisten ottelun peliaika on 2x20 minuuttia.

Seuraa heitä

Linna: Joonas Koskelainen.

Nopea takapelaaja viihtyy parhaiten wingin paikalla, mutta maajoukkueleireilläkin viihtyneen Koskelaisen voi heittää bäkkilinjassa lähes mille tahansa pelipaikalle. Tällä kertaa koutsin komennus kuului sentteriksi.

Kuopio: Ari Tikkanen

Savolaisten kivijalka on tehnyt comebackin. Mies oli pitkään sivussa polvivamman vuoksi. Jos polvet kestävät, on Tikkasella varmasti merkittävä vaikutus Kuopion peliin.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page