Pienellä porukalla Myllypurossa

6.8.2017

Myllypurossa pelattiin lauantaina matsi, jossa paineet olivat kauden ensimmäisellä puolikkaalla alisuoriutuneen hallitsevan mestarin Helsinki Rugby Clubin puolella.

Kolme tappiota putkeen kärsinyt HRC olikin kasannut matsiin kovan kokoonpanon, jota vastaan vain kahdella vaihtopelaajalla liikkeellä ollut Linna oli melkoisen hampaaton.

Ensimmäinen puolisko pelattiin täysin HRC:n mielen mukaan ja matsi oli käytännössä jo ratkennut pelin ollessa 42-0 tauolle mennessä.

Toisella puolikkaalla Linna sai pidettyä puolensa paremmin, vaikka joutuikin pelaamaan 20 minuuttia alivoimalla Henrik Nuotiolle ja ensimmäisen pelinsä tällä kaudella pelanneelle Kalle Väänäselle korkeista taklauksista tuomittujen kymmenen minuutin jäähyjen vuoksi.

Peräti kolme pelaajaa siirtyi toisen puolikkaan aikana kannustusjoukkoihin loukkaantumisten vuoksi. Linna tarpoi ottelun viime hetket vain 13 pelaajalla. Kentälle oli tätä ennen kirmannut vaihdosta myös koko kesän peleistä sivussa ollut pelaaja-valmentaja Pete Pitkämäki, joka löysi itsensä matsin viimeisissä scrumeissa propin paikalta.

Helsinkiläisiä ahkerimmin kiusasivat kotijoukkueen nollapelin tryllaan pilannut Avea Avea, aina ärhäkkä Teemu Arola ja forwardeista eniten kroppaa peliin taklauksissa pannut Henrik Nuotio.

Voitolla HRC sai varmisteltua asemaansa neljäntenä SM-sarjan pistetaulukossa. Linna on viidentenä viidellä pisteellä ja HRC:n saldo nousi 11 pisteeseen. Molemmat joukkueet ovat pelanneet nyt viisi eli puolet runkosarjan otteluistaan. Sarjan jumbona oleva Kuopio on pelannut kuusi peliä ja saanut yhden pisteen. Sarja keulilla ovat Warriors ja Jyväskylä Rugby Club, Porvoon Old Town Shamrocksin kärkkyessä kolmantena.