top of page

Tänään taistellaan sarjapaikasta

Väinölänniemen kentällä on tänään luvassa kiihkeä, oletettavasti kurainen ja aivan varmasti viimeiseen sekuntiin asti kestävä taistelu.

Linna on Mestaruussarjan pistetaulukon viidentenä ja isäntäjoukkue Kuopio Rugby Club on jämähtänyt hännille. Linnalla on kaudesta kasassa viisi pistettä joukkueiden välisestä aiemmasta kohtaamisesta. Kuopio sai samaisessa matsissa puristettua yhden bonuspisteen.

Panoksena ovat paitsi sarjapisteet, myös paikka Mestaruussarjassa kaudella 2018. Jotta Kuopio ohittaisi Linnan pistetaulukossa ja säilyttäisi paikkansa korkeimmalla sarjatasolla, Savon hurjien pitää voittaa ottelu bonuspisteen arvoisesti (vähintään neljä tryta) ja jättää Linna alle neljän tryn sekä repiä yli seitsemän pisteen kaula. Kauden aiemmissa kohtaamisissa Linna on vienyt voiton niin sarjapelissä kuin harjoitusottelussa.

Kummallekin joukkueelle kesä on ollut rämpimistä, joten kausi on komea päättää otteluun, jossa riittää panosta. Asetelmat ovat kutkuttavat myös sen puolesta, että kumpikin joukkue on saanut riviin loukkaantumisista toipuneita jässiköitä. Linna reissaa Kuopioon yli 20 pelaajan voimin. Kunnollinen vaihtopenkki on tervetullut muutos, sillä liian monta matsia on jouduttu rämpimään yhdellä tai kahdella vaihtopelaajalla. Muutenkin pienentynyttä Linnan pelaajarosteria ovat rokottaneet lukuisat loukkaantumiset, mikä on syönyt tehoja varsinkin hyökkäyspelistä.

Ratkaisumatsin nostama kiima on saanut myös loukkiosaston heräämään. Kokoonpanossa tekee näin hyvissä ajoin kesän viimeisessä ottelussa paluun peräti kolme nopsajalkaista mutta väkevää uroota: Matti Salmi, Timo Sokka ja kotimaisten rugbykenttien sähäkin sukkula Henrico "Speedy" Harnoster.

Kuopiolaiset olivat aiemmassa kohtaamisessa Linnaa vahvempia muun muassa scrumeissa, joten isäntämiehet pyrkivät todennäköisesti myös tällä kerralla jyräämään SM-sarjan light-joukkue Linnaa isokokoisten forkkujensa vyörytyksellä. Linnan forkkupeli on kuitenkin parantunut kesän mittaan, mikä nähtiin varsinkin viime viikonloppuna Helsinki Rugby Clubia vastaan. Linna pystyi pitämään palloa hallussa paremmin kuin kertaakaan aiemmin kauden aikana. Forkkujen työmyyrät pitivät helsinkiläiset tehokkaasti erossa pahanteosta tilanteissa, joissa Linna on pitkin kesää hävinnyt palloja.

Miesten ottelun jälkeen pelataan naisten 1. divisioonan ottelu. Linnan neidot jahtaavat matsissa voittoa, joka on ollut harvinaista herkkua vasta parisen vuotta kasassa olleelle joukkueelle. Joukkue on kärsinyt miesten tavoin pelaajapulasta ja tälläkin kertaa kokoonpanossa nähdään lainapelaajia.

Linna toivoo vilpittömästi, että Kuopion rymyveljet ja -siskot ovat saaneet agitoitua Vänärille taklauksia hurraavan yleisömassan. Onhan ottelua hehkutettu ennakkoon ihan radiossa asti, ja puoliajalla tullaan näkemään varmasti spektaakkelimainen show-tanssiesitys. Ison maailman meininkiä siis luvassa! Tunnetusti maggarannälkäinen yleisö tekee hyvää myös kotijoukkueen kioskimyynnille.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page