top of page

Sarjapaikasta taisteltiin täydet 80 minuuttia

Kuopio Rugby Club isännöi miesten mestaruussarjan ja naisten 1. divisioonan kesän viimeisiä otteluita Väinölänniemen kentällä lauantaina. Hyvässä kunnossa ollut kenttä tarjosi ensiluokkaiset puitteet matseille, joista ei puuttunut tunnetta ja toimintaa.

Linna sai miesten jumbofinaaliin vahvan kokoonpanon siitä huolimatta, että joukkueen paras pistemies Joonas Koskelainen ja kakkosrivin jyrä Henrik Nuotio joutuivat jättämään matsin väliin. Viime hetken menetyksen miehistöön aiheutti kesken ajomatkan Hatusen bussiin kiirinyt tieto, ettei hooker Jens Willadsen pääsisi kentälle viikkoa aiemmin HRC-matsissa tapahtuneen epäillyn loukkaantumisen vuoksi. Tuomari sovelsi World Rugbyn lakia, jonka mukaan tuomarilla on oikeus poistaa pelaaja kentältä, mikäli on syytä epäillä pelaajan kuntoa. Willadsenilla ei HRC-pelin jälkeen todettu ensiavussa vammoja, mutta pelaaminen evättiin, koska Linnalla ei ollut esittää lääkärintodistusta. Hookerin paikalle heitettiin Lari Beumer ja vaihdosta avauskokoonpanoon propiksi nostettiin Tatu Kejonen.

Pelikuvat Petteri Mussalo.

Kuopion karjut aloittivat ottelun massiivisella vyörytyksellä. Kotijoukkue oli SM-sarjapaikkansa säilyttääkseen pakkovoiton edessä bonuspisteellä, ja samalla Linna piti jättää pisteittä. Ensimmäiset parikymmentä minuuttia Kuopio murjoi päin pitkän ajomatkan kangistamia linnalaisia, mutta kurinalaisesta puolustuksesta ei löytynyt pisteitä tuoneen läpimurron paikkaa. Näissä möhinöissä Linnan forward-osasto kärsi jälleen menetyksen, kun proppi Oskari Tenhunen siirtyi kentän laidalle lepuuttamaan kättään kantositeessä.

Noin puolen tunnin paikkeilla Linna pääsi vihdoin laukalle ja hyökkäysasemiin. Ruckin jälkeisessä tilanteessa sentteri Matti Salmi sai pallon, eteni viiden metrin viivalle ja toimitti vielä taklatuksi tultuaan pallon maalialueelle pujotelleen Antti Haapasen käsiin. Ennen puoliaikaa KRC:n pelaaja-valmentaja Ari Tikkanen härkäili lukemat tasoihin jysäyttämällä läpi kahden puolustajan penaltyn jälkeen Linnan viiden metrin viivalta.

Käsikirjoitus säilyi samana tanssiryhmän elävöittämän tauon jälkeen. Kolmen pakkotryn edessä ollut KRC jyräsi päälle ja pakotti Linnan puolustamaan. Varsinkin scrumeissa, joita oli tuhottomasti, KRC oli lähes pitelemätön työntäen Linnan rykelmää metrikaupalla taaksepäin. Toisen puolikkaan ensimmäiset pojot tehtaili Tony Lappi, joka painoi lukemiksi 10-5 hyvin paljon Tikkasen aiempaa tryta muistuttaneesta tilanteesta.

Linna on pitkin kesää sulanut tappiolle joutuessaan. Tällä kertaa selkäranka kuitenkin piti, ja hetkeä myöhemmin siirryttiin takaisin Linnan johtoon Henrico Harnosterin sähäkällä juoksulla. Palloa potkivan proppi-hooker-sentteri Lari Beumerin konversiolla luvut olivat 10-12. Kuopiokaan ei murtunut, vaan kiilasi vielä 15-12 johtoon Olli Räsäsen trylla. Kuopio oli enää yhden tryn päässä kaivatusta bonuspisteestä ja säilymisestä sarjassa.

Lopulta Henrico Harnoster pilasi vimmatusti lisäpisteitä hakeneen kotijoukkueen pyrkimykset. Harnoster potkaisi pallon yli puolustajien, ja peliväline pomppi Kuopion try-alueelle. Kuopiolla kävi tilanteessa kömmähdys, jolloin palloon syöksyi ensimmäisenä Linnan Santtu Salmén. Salménin itsensäkin hämmästyttänyt voitto-try siirsi Linnan kahden pisteen johtoon ja naulasi Kuopion putoamisen 1. divisioonaan.

Matsin tasaväkisyyttä ja taisteluhenkeä kuvaa hyvin se, että joukkueet pysyivät koko ajan yhden tryn päässä toisistaan. Kuopiolla oli paikkansa, mutta Linna onnistui peräti kolme kertaa estämään pallon painamisen maahan maalialueellaan.

Naisten ottelu potkaistiin alkuun auringon jo laskiessa. Otteluun lähti Kuopion 14 pelaajaa vastaan kuusi kovaa linnalaista neljällä lainavahvistuksella. Lainapelaajina nähtiin maajoukkueen vakiopelaaja Kati Miettinen TRC:ltä sekä kolme rugbyuraansa aloittelevaa naista Lahden Sisu Rugby Clubista. Jokaisen lainapelaajan panos oli täyttä timanttia - niin kokemus ja into kuin lahtelaisten nopeasti kertynyt taito ja rohkeus!

Ensimmäinen erä käynnistyi KRC:n trylla, minkä jälkeen pisteitä tehtiin varsin virkeästi molempiin päihin. Pallo liikkui Linnan pelaajien käsissä todella hyvin ottaen huomioon, että joukkue oli käytännössä koottu vain tämän ottelun aikaansaamiseksi.

Puoliaikaan mennessä peli oli tasan ja molemmilla joukkueilla kolme tryta. Koska pelattiin kymmenellä pelaajalla ja linnan naiset olivat totuttuun tyyliin liikenteessä ilman vaihtopelaajia, yhden pelaajan loukkaantuminen sekä väsymys alkoivat painaa joukkuetta.

Lopulta kuopiolaiset pääsivät rankaisemaan toisella puoliajalla voittaen 32-20. Linnan tryt tekivät Kati Miettinen (TRC) 3 ja Marjo Laaksonen (1).

Linna suuntaa syystauolle 28.9. asti jatkuvan alkeiskurssin jälkeen. Talvikaudella rymytään treenien ja seiskaturnausten merkeissä.

Linna kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan kaudesta 2017!


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page