top of page

Maajoukkuepaikoista kilpaillaan talvella - Linnan pelaajarekry käynnistyy tammikuussa


Linna Rugby Clubin kolmikko Antti Haapanen (oik.), Jarno Suoja ja Joonas Koskelainen saivat kutsun liittyä maajoukkueen harjoitusleirille, joka pidettiin Eerikkilän urheiluopistolla 15-16. joulukuuta.

Leirillä harjoiteltiin yksilötaitojen lisäksi kapteenin Jussi Viljasen Uudesta-Seelannista tuliaisina tuomia uusia pelitaktisia asioita.

Talven aikana järjestettävien harjoitusleirien aikana maajoukkueen kokoonpanoon ehdolla olevat pelaajat paneutuvat uuteen pelityyliin valmistautuessaan kevään peleihin.

Leirille oli kutsuttu noin 40 pelaajaa, jotka kamppailevat pelaavaan kokoonpanoon nimettävistä 23:sta paikasta. Rugbyjoukkueen avauskokoonpanoon kuuluu 15 pelaajaa, minkä lisäksi vaihtopenkille on mahdollista nimetä 8 pelaajaa.

Kaikki Linnan leirille kutsutut pelaajat ovat back-pelaajia. Jarno Suoja pelaa linkkipelaajana (scrum half). Koskelainen ja Haapanen pelaavat molemmat takapelaajan (full back) paikkaa, minkä lisäksi Koskelainen on pelannut sentterinä ja vastannut usein Linnan kokoonpanossa maali- ja rangaistuspotkuista.

Maajoukkue ja leirille kutsuttavista pelaajista koottava kehitysjoukkue matkustavat maaliskuun puolivälissä harjoitusleirille Gibraltarille.

Kauden 2018 miesten maaottelut pelataan Luxemburgissa huhtikuussa, Suomessa Tanskaa vastaan ja vieraissa Virossa toukokuussa.

Uusia pelaajia haussa

Hämeen Sanomat julkaisi 18.12. rugbyunelmaa Uudessa-Seelannissa tavoittelevan Kalle Välimäen haastattelun (luettavissa kuvan alla).

Talvilomansa aikana Välimäki osallistuu Linnan harjoituksiin ja avustaa valmennusta erityisesti taklaustekniikan hiomisessa. Linna järjestää heti alkuvuonna 2018 alkeiskurssin, jonka kautta pääset mukaan miesten ja naisten joukkueiden toimintaan. Tervetuloa treeneihin!

Tästä linkistä voit tutustua lajiin ja seuraan.

HäSa 18.12.

Vuoden etevämpi rugby-kentillä

Kalle Välimäki on oppinut paljon uutta Uudessa-Seelannissa. Seuraava tavoite on päästä pelaamaan puoliammattilaisjoukkueeseen.

Hämeenlinnalaisella Kalle Välimäellä, 23, on takanaan ensimmäinen kausi rugby-kentillä lajin mahtimaassa Uudessa-Seelannissa. Methven Rugby Football Clubin riveissä Iittalan mies oppi paljon uutta ja pääsi pelaamaan seitsemän kuukauden aikana lähes jokaisena viikonloppuna. 188-senttisen ja 112-kiloisen propin (eturivin pelaaja) tukikohta oli Uuden-Seelannin eteläsaarella sijaitseva Methven, joka on noin 1600 asukkaan pikkukaupunki. Pelireissuilla tutuksi tuli myös noin sadan kilometrin päässä sijaitseva maan toiseksi suurin kaupunki Christchurch.

Välimäki pelasi Methvenin joukkueessa muun muassa yhdistettyä alueellista 1. divisioonaa ja läheltä liippasi, ettei mies päässyt näyttämään taitojaan jo Mid Canterburyn puoliammattilaisjoukkueeseen, joka pelaa Heartland Championshippia (kansallinen sarja maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla). -23 pelaajan pelaavaan kokoonpanoon en yltänyt, mutta kuudessa pelissä olin mukana A-kehitysjoukkueessa. Pääsin kuitenkin jo antamaan näyttöjä 40 parhaan pelaajan alueelliseen joukkueeseen. -Uusi yritys on vuorossa ensi kaudella, johon olen jo alkanut valmistautua. Kotona Iittalassa olen maaliskuun alkuun saakka ja harjoittelen lujaa. Pelit Uudessa-Seelannissa jatkuvat myös jo maalikuussa, Välimäki kertoo.

Välimäki aloitti rugbyn hämeenlinnalaisen Linna Rugby Clubin riveissä vuonna 2013. Heti ensimmäisenä vuonna hän oli mukana myös Tampere Rugby Clubin joukkueessa, joka voitti suomenmestaruuden. LRC oli tuolloin Tampereen farmijoukkue, jossa pelaajat saivat SM-pelikokemusta. Suomen maajoukkueen kantaviin voimiin Välimäki on kuulunut jo kahden vuoden ajan. Hän on myös harjoitellut suomenmestarijoukkueessa Helsinki Rugby Clubissa. -Suomen tasolla olen jo aika kokenut pelaaja, vaikka innostuin rugbystä vasta 18-vuotiaana. Aika pian minulle kuitenkin selvisi se, että Suomessa voi kehittyä vain tietylle tasolle, ja jos haluaa oppia lisää, pitää lähteä maailmalle. LRC:n entinen valmentaja Ray Dickson on uusiseelantilainen ja hänen kontakteillaan minulle aukesi mahdollisuus päästä antamaan näyttöjä Methveniin, Välimäki muistelee.

Rugby on kansallispeli Uudessa-Seelannissa. Maan miesten ja naisten maajoukkueet ovat maailmantilaston kärjessä. -Ja sen kyllä siellä myös näkee. Kaikki nuoret pelaavat rugbyä, ja lajin taidot ovat lihasmuistissa jo junnuina. Meidän joukkueemme pelaa maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta voittaisi Suomen maajoukkueen, Välimäki arvelee.

Välimäki menestyi Suomen kentillä hurjalla luonteellaan. Enää hän ei kuitenkaan puske hyökkäyksiin vaahto suunpielessä. -Kovat harjoitukset ja pelirutiini alkavat hiljalleen näkyä otteissani. Vartalo tottuu kolhuihin, ja pelinlukutaito on kehittynyt ison harppauksen vuoden aikana. Prop-pelaajana olen fyysinen möyrijä, mutta nykyään tuntuu olevan enemmän aikaa ja malttia miettiä, mitä teen seuraavaksi. Päätön koheltaminen on selvästi vähentynyt, Välimäki pohtii.

Välimäki on edelleen mukana myös SM-sarjassa pelaavan LRC:n toiminnassa. Jässikkä häärii muun muassa valmennuksen apuna. - Seuralla alkaa heti alkuvuodesta uusien pelaajien rekrytointi. Toivottavasti saamme uusia lahjakkuuksia kaupunkiin, Välimäki toivoo.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page