top of page

TRY OUT -treenit miehille ja naisille

Linna Rugby Club järjestää kahden viikon mittaisen try out -treenijakson 22. tammikuuta ja 3. helmikuuta asti. Try outin aikana voit käydä tutustumassa lajiin ja harjoituksiimme normaaleilla treenivuoroillamme maanantaisin ja lauantaisin.

Harjoituksissa käydään läpi rugbyn kaikkia osa-alueita. Treeneissä tulee varmasti hiki, mutta harjoituksia muokataan uusien tulijoiden osalta ja esimerkiksi taklaamiseen tutustutaan rauhassa ja turvallisesti.

Suomessa ei ole rugbyn juniorisarjoja, joten kyseessä on pääosin aikuisten laji. Miesten peleissä alaikäraja on 18 ja naisten otteluissa 17 vuotta. Uusien pelaajien ikähaarukka seurassamme on yleensä 20-25 vuotta. Joukkueiden toiminnassa on mukana myös juniori-ikäisiä, sekä varttuneemmalla iällä lajin aloittaneita tai rugbya jo pitkään pelanneita "ikämiehiä". Rugbyn on löytänyt omaksi lajikseen moni aikaisemmin jääkiekkoa ja kamppailulajeja harrastanut, mutta monelle pelaajistamme rugby on ollut ensimmäinen laji kilpatasolla.

Jatkuu kuvan jälkeen.

Maanantaisin harjoittelemme Säästöpankki-areenalla kello 20.15-22.

​Treenit alkavat lämmittelyllä juoksuratojen puolella, josta siirrytään tekonurmelle kello 21. Harjoituksiin tarvitset kulutusta kestävän vaatetuksen ja lenkkarit. Tekonurmella toimivat turf-kenkien lisäksi lenkkarit tai nappikset. Hammassuojista ei ole haittaa.

Lauantaisin treenataan Kuntokeitaan painisalilla kello 16.30-18 Sisäänpääsy salin ovesta kävelykatu Reskalla. Ovi on treenien ajan lukossa, joten tule ajoissa!

Salitreenin pääosassa on taklaaminen ja muu rugbyyn kuuluva kontakti. Hammassuojat kannattaa ottaa mukaan, mutta ne eivät ole pakolliset. Salilla treenataan tatamilla paljain jaloin. Pese jalkasi pukuhuoneen puolella. Ota salilla liikkumista varten mukaan sandaalit tai puhtaat tossut.

Try out -treenit ovat ilmaiset. Alaikäraja on 15 vuotta.

Jatkuu kuvan jälkeen.

Seuran toiminnassa voi olla mukana käymällä vain harjoituksissa, mutta ensisijaisesti haemme uusia pelaajia joukkueisiimme.

Lajiin tutustuvien ei tarvitse tuntea rugbya ennestään, emmekä rääkkää rookieita lähtötasotestillä. Koska rugby on kontaktilaji, jossa pitää jaksaa juosta ja painia, kohtuullisesta pohjakunnosta ei ole varsinaisesti haittaa. Kunto- ja taitotaso kasvaa parhaiten treenaamaalla.

Seuran jäsenillä on myös mahdollisuus osallistua oheistreeniin CrossFit Hämeenlinnan salilla. Rugbykunnon kohottamiseen tähtäävään ohjattuun treeniohjelmaan ehtii liittyä vielä helmikuun alussa.

Tervetuloa!

Lajin ja seuran perustietoja löydät Pelaajaksi-sivultamme.

Kentällä tarvitaan monentyyppisiä pelaajia tankista astetta vikkeläjalkaisempiin pelaajiin...


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page