top of page

Kausi 2018 alkoi 7's-turnauksella ja maajoukkueleirillä

Pelikausi 2018 alkoi kinkunsulattelutalkoilla, kun soikeaa palloa liikuteltiin loppiaisena nopean 7's-rugbyn parissa.

Linnan naisissa pelaava Henna-Riikka Koskelainen sai kutsun naisten rugby 7’s-maajoukkueen harjoitusryhmään, joka kokoontui Eerikkilän Urheiluopistolle. Leirillä harjoiteltiin maajoukkueen pelitaktiikkaa ja teknisiä taitoja, kuten pallonkäsittelyä ja taklaamista. Harjoitusten lisäksi intensiiviseen leiriviikonloppuun kuului luentoja, joissa käytiin läpi epäonnistumisten käsittelyä, videoanalyysin tehokasta hyödyntämistä ja joukkueen filosofiaa.

Jatkuu kuvan jälkeen.

Maajoukkueen pelitapaa ajetaan sisään leireillä koko kevään ajan ja samalla valmistaudutaan kesän EM-turnauksiin. Harjoitusryhmässä olevat 26 pelaajaa kilpailevat pelipaikoista tuleviin otteluihin. Joukkueeseen on mahdollista nimetä 12 pelaaja turnausta kohden. Ennen arvo-otteluita maajoukkue pelaa keväällä harjoituspelejä muun muassa Ranskassa.

"Parasta antia oli muilta pelaajilta ja valmentajalta saatu palaute, joka kannustaa kehittämään omia ja joukkueen taitoja. On upeaa päästä harjoittelemaan erilaisten pelaajien kanssa, jolloin voi oppia jotakin", Koskelainen kertoo.

Miesten pelit alkoivat Järvenpäässä 7's-rugbyn ensimmäisessä SM-osaturnauksessa. Linnan miehet osallistuivat turnaukseen yhteisjoukkueena Pori Rugbyn kanssa. Linnan pelaajista kokoonpanoon kuuluivat Joonas Koskelainen, Matti Salmi, Lari Beumer, Pete Pitkämäki ja viime kesänä niin Linnan kuin Porin joukkueissa pelannut Santtu Salmén.

Jatkuu kuvan jälkeen.

Turnaus sujui joukkueelta hyvin siihen nähden, että ainoat yhteiset "harjoitukset" tarkoittivat lämmittelyä ennen ensimmäistä matsia. Linnan/ Porin kanssa samassa alkulohkossa oli HRC Mini Guns ja Turku Dodos.

Avausottelu Mini Gunsia vastaan meni vielä totuttelun piikkiin, ja hallitseva mestari vei pelin 38-7. Alkulohkon toisessa pelissä turkulaiset kaatuivat selvin lukemin 39-0.

Jatkopeleissä toinen Helsinki Rugby Clubin joukkue Tiger Cubs jäi Linnan ja porilaisten jalkoihin luvuin 5-40. Sijoitusottelussa vastaan tuli 15's-rugbyn hallitseva mestari Jyväskylä. Kesällä varsinkin Jyväskylän mäyrien etupelaajien jyräämäksi jääneet linnalaiset olivat nopeammassa 7's-pelimuodossa voittoisa osapuoli. Loppulukemat olivat 31-10. Linna/ Pori sijoittui lopulta yhdeksän joukkueen turnauksessa neljänneksi.

Seuraava SM 7's-turnaus pelataan maaliskuun 17. päivä Lahdessa.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page