Katso seiskarugbyn ottelu ja tule kokeilemaan treeneihin

10.1.2018

Loppiaisena pelattiin kauden ensimmäinen miesten 7's, eli seiskarugbyn SM-osaturnaus.
Linnan ja Porin yhteisjoukkue sijoittui Järvenpäässä lupaavasti neljänneksi, vaikka kahden seuran pelaajat kokoontuivat ensimmäisen kerran yhteen vasta turnauspaikalla.

Jatkuu videon jälkeen.

Video: Helsinki Rugby Club. Tästä linkistä löydät matsin toisen osan ja lisää otteluvideoita.

Mitä seiskarugby on?

Täysikokoisella n. 100 x 70 metrin kentällä pelattava ottelu kestää 2x7 minuuttia ja kentällä on pelimuodon nimen mukaisesti 7 pelaajaa kummassakin joukkueessa. Vaihtopelaajia saa olla viisi. Seiskarugbyssa vaaditaan nopeutta, hyvää pallonkäsittelyä ja pelinlukutaitoa. Seiskaottelu on lyhyestä kestostaan huolimatta hapokasta toimintaa, hieman kuin cooperin testin ja painimatsin yhdistelmä.

Seiskarugbyn taso kasvaa Suomessa vuosi vuodelta, mutta moni seura käyttää talven turnauksia myös uusien pelaajien sisäänajoon kesän 15's-pelejä varten.

Try outin kautta pelaamaan

Linna Rugby hakee uusia pelaajia järjestämällä ilmaisen try out -treenijakson 22.1. - 3.2., jonka aikana voi osallistua seuran normaaleille treenivuoroille. Try outin kautta seuran toimintaan mukaan lähtevät voivat osaamisen karttuessa osallistua myös 7's-rugbyn seuraaviin osaturnauksiin. Naisten 7's-sarja alkaa maaliskuussa.

Try out -treeneistä löydät lisätietoja täältä. Linna Rugbyyn seurana, pelaajavaatimuksista sekä lajin kustannuksista löydät lisätietoa täältä.