top of page

Linna Rugby Club pelaa kesällä 1. divisioonassa - kentälle pääset try outin kautta

Suomen Rugbyliitto on myöntänyt Linna Rugby Clubin miesten joukkueelle paikan 1. divisioonasta kaudella 2018 (SRL:n tiedote alla).

LRC luopui viikko sitten SM-sarjapaikastaan, koska joukkue ei pystynyt takaamaan kilpailukykyistä kokoonpanoa kaikkiin kesän otteluihin, eikä halunnut vaarantaa SM-sarjan urheilullista tasoa.

LRC totesi, että SM-sarja osoittautui kausien 2016 ja 2017 aikana liian haastavaksi paikaksi uusien pelaajien sisäänajoon ja vaikeutti pelaajarekrytointia. Seura uskoo, että pelaajarekrytointi ja joukkueen pelaajapohjan laajentaminen on helpompaa alemmalla sarjatasolla. Seura järjestää 22.1. – 3.2. try out -kurssin, jonka kautta haetaan uusia pelaajia miesten ja naisten joukkueisiin.

LRC:n tavoitteena kaudella 2018 on laajentaa pelaajapohjaa ja haastaa 1. divisioonan kärkijoukkueet. Seurassa uskotaan, että LRC:lla on hyvät mahdollisuudet yltää divisioonan kärkipaikoille.

Linna Rugby Club kiittää Suomen Rugbyliittoa mahdollisuudesta jatkaa pelejä 1. divisioonassa ja onnittelee Kuopio Rugby Clubia SM-sarjapaikasta.

Kuopio Rugby Club sijoittui viime kaudella SM-sarjassa kuudenneksi hävittyään viimeisen pelin viidenneksi sijoittuneelle Linnalle. KRC putosi automaattisesti 1. divisioonaan, mutta nyt LRC ja KRC käytännössä vaihtavat keskenään sarjatasoa ja -ohjelmaa.

Suomessa miehet pelaavat rugbya kolmella sarjatasolla.

Suomen Rugbyliiton tiedote 19.1.:

Linna Rugby Club vetäytyi SM-sarjasta aiemmin tällä viikolla ja pyysi mahdollisuutta siirtyä 1-divisioonaan kaudeksi 2018, minkä hallitus mielellään heille myönsi. SM-sarjan osalta hallitus keskusteli useista eri vaihtoehdoista ja päätyi lopulta siihen, että Kuopio Rugby Club saa säilyttää paikkansa SM-sarjassa kaudella 2018. Näin ollen Kuopio korvaa SM-sarjan otteluohjelmassa Linnan paikan ja Linna puolestaan 1. divisioonan otteluohjelmassa Kuopion.

************

Linna withdrew from the Championships earlier this week and asked for a possibility to play in the 1st division which the SRL board was happy to grant them. The board had a discussion going through different options in what it comes to the Championships and in the end came to a decision that Kuopio Rugby Club can retain their position in the Championships on season 2018. In the competition schedules Kuopio will replace Linna in the Championships and Linna will replace Kuopio in the 1st divisions schedule.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page