top of page

Mitä tarvitset try out -treeneihin?

Miehille ja naisille suunnattuja ilmaisia try out -treenejä järjestetään 3.2. asti maanantaisin ja lauantaisin. Harjoitukset ja kesän otteluaikataulun löydät täältä. Treenien alaikäraja on 15 vuotta.

Varusteet:

Treenivarusteiksi riittävät kulutusta kestävä urheilupaita ja verkkarit tai sortsit sekä lenkkarit tai nappikset. Kontaktitreeneissä suositellaan käytettäväksi hammassuojia. Varsinaisia rugbyvarusteita kuten nappiksi ja treenipaitoja, seuran jäsenet hankkivat yhteistilauksilla.

Maanantain treeneissä klo 20.15-22 Säästöpankkiareenalla keskitytään pallonkäsittelyyn ja tekniikkaan. Treenit alkavat juoksuratojen puolella, joten tarvitset lenkkarit tai sisäpelikengät.

Klo 21 siirrytään tekonurmelle, jossa pärjää tekonurmikengillä, lenkkareilla tai tavallisilla nappiksilla.

Lauantain treenit Kuntokeitaan painisalilla klo 16.30-18 keskittyvät lihaskunnon parantamiseen, taklaamiseen ja muuhun lähikontaktiin. Salilla toimivat sortsit tai kevyet pitkähihaiset urheiluvaatteet. Hammassuojat on syytä ottaa mukaan. Salilla treenataan paljain jaloin, joten koivet pitää pestä pukuhuoneessa ennen treenejä ja painisalille pitää siirtyä sandaaleissa tai sisäkengät jalassa.

HUOM! Salin ovi on lukossa treenien ajan, joten saavu paikalle ajoissa ennen treenien alkua.

Fyysiset vaatimukset:

Emme rääkkää tulokkaita kuntotestillä heti alussa, eikä meillä ole pääsyvaatimuksia. Rugby on kuitenkin voimaa, kestävyyttä, nopeutta ja periksiantamattomuutta vaativa laji, joten pelikentälle ei ole asiaa aivan rapakunnossa. Mutta ei hätää! Linna on vuosien varrella juoksuttanut sohvaperunoista ihan kelpo pelaajia. Monella seuran pelaajista on taustaa lätkästä ja kamppailulajeista sekä yleisurheilusta. Kaikki urheiluhistoria tukee rugbya, sillä kentällä vaaditaan fyysisiltä ominaisuuksiltaan hyvin erilaisia pelaajia.

Pelaajat voi jakaa raa'asti kahteen kastiin: forwardit ovat vahvoja jässiköitä, joiden tehtävä on suojata palloa ja jyrätä vastustaja. Backien ominta alaa on puolestaan pisteiden tekeminen ja teknisesti vaativampi "avoin peli".

Rugbyssa saa haastaa itsensä tasosta riippumatta. Kovakuntoisten ja ahkerasti harjoittelevien on mahdollista päästä mukaan maajoukkuetoimintaan, mutta uusilla pelaajilla on myös mahdollisuus totutella rugbyyn 2. divisioonassa lainapelaajana.

Seuran toiminnassa voi olla mukana myös vain harrastajana. Ketään ei pakoteta kentälle, mutta pelaamaan ei myöskään pääse, jos valmentaja katsoo ettei pelaaja ole valmis.

Treenit ja pelit:

Seura harjoittelee lähes ympäri vuoden kahdesti viikossa. Lisäksi pelaajat treenaavat omatoimisesti yhdessä ja erikseen.

Seuran toimintaan mukaan lähtevät voivat osallistua 3 kuukautta kestävään, omakustanteiseen CrossFit Hämeenlinnan -talvitreeniin, jossa tähdätään rugbykunnon parantamiseen. Treenikauden hinta on 91 euroa. Mukaan ehtii vielä helmikuun alussa.

​Hinta:

Rugby on verrattain halpa harrastus ja jäsenmaksun sekä vakuutuksen voi maksaa useammassa osassa.

Hyvät nappikset maksavat muutamasta kympistä yli sataan euroon, kelvolliset hammassuojat saa jo parillakympillä.

Seuran jäsenmaksu kaudella 2018 on 180 euroa. Se kattaa ohjatut harjoitukset ja vieraspelimatkojen matkakulut. Pelaajat saavat seuralta myös peliasun. Tarjoamme opiskelijoille -20% alennuksen jäsenmaksusta.

Virallisiin otteluihin osallistuvilta vaaditaan Suomen Rugbyliiton lisenssi ja rugbyn kattava vakuutus (tavallinen tapaturmavakuutus ei kata otteluita).

Vakuutus SRL:n kautta maksaa vakuutusturvan kattavuudesta riippuen noin 200-400€ vuodessa. Vakuutuksen voi hankkia myös itsenäisesti omasta vakuutusyhtiöstä - tässä tapauksessa suosittelemme kysymään tietoja seuran muilta pelaajilta.

Lisäkuluja voi syntyä pitkien ottelumatkojen ruokailuista ja hotelliyöpymisistä, harjoitusleireistä yms. Omakustanteisista kuluista neuvotellaan aina osallistujien kanssa etukäteen.

Seuran jäsenet saavat jäsenkortin, joka oikeuttaa valikoituihin alennuksiin seuran yhteistyökumppaneiden tuotteista ja palveluista.


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page