top of page

Kausi alkaa lauantaina - pelaajaksi pääset Boot Campin kautta

Linna Rugby Clubin 15's-kausi alkaa lauantaina vierasottelulla Espoo Rugby Clubia vastaan. Matsi on mielenkiintoinen tasomittari, sillä joukkueet eivät ole kohdanneet pitkään aikaan.

Parin kauden ajan pisteautomaattina toiminut Espoo sai viime kesänä vihdoin voittotilin auki. Espoon jääkarhut ovat myös siirtyneet Porvoossa aiemmin vaikuttaneen John Kingin valmennukseen, ja ovat varmasti nälkäisiä aloittamaan voitolla uuden koutsin ensimmäisessä ottelussa.

Linna saa otteluun jalalle laajan kokoonpanon, jolla espoolaisten nallejen pitäisi kaatua.

Uutta vauhtia divarista

Linna lähtee kesän peleihin toiveikkaana. 1. divisioona on tällä kaudella kovatasoinen. Lähes jokaisella joukkueella on realistiset mahdollisuudet voittaa sarja ja päästä kamppailemaan mestaruussarjaan noususta.

- Jos olemme finaaleissa ja voitamme, se on merkki, että SM-sarjapaikka kuuluu meille, puheenjohtaja Oskari Tenhunen sanoo.

KUVAT: Lasse Hakala

Joukkue luopui viime kauden päätteeksi vapaaehtoisesti SM-sarjapaikasta. Pelaajaringin pienentymisen ja muiden muutosten vuoksi pelaajat kokivat, ettei joukkue olisi voinut kamppailla kilpailukykyisesti korkeimmalla sarjatasolla.

Seurassa on todettu, että alemman sarjatason yhteistyöjoukkueen puuttuessa SM-sarja on liian kovatasoinen uusien pelaajien sisäänajoon.

Linnan kesän tärkein tavoite on pelata tasavahva ja ehjä runkosarja, sekä pelaajaringin laajentaminen. Talven aikana seuran toimintaan on liittynyt muutamia uusia pelaajia, joilla on edellytykset yltää aloituskokoonpanoon läpi kesän.

Tällä hetkellä rosterissa on noin 25 aktiivista pelaajaa, mikä on minimimäärä, jotta jokaiseen otteluun voidaan saada kilpailukykyinen kokoonpano.

-Tavoitteena on saada vielä uusia pelaajia rekrytoitua, Tenhunen kertoo.

Joukkueen runko on pakertanut treenejä sisätekonurmen lepakkovuoroilla läpi pitkän talven. Harjoituksissa pelisysteemiä ja kuvioita on luotu uusiksi pelaajiin kuuluvien Jarno Suojan ja pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin pelikuntoon toipuneen Pete Pitkämäen johdolla.

Jos edellisten vuosien perinteet jatkuvat, kesä houkuttelee vielä muutaman konkarin kaivamaan nappikset kaapin perältä ja kirmaamaan viheriölle.

Boot Camp

Seura järjestää 4. ja 7. kesäkuuta Rugby Boot Campin, jossa tutustutaan nopeasti mutta turvallisesti lajiin. Boot Campin kautta on mahdollisuus liittyä joukkueeseen ja päästä mukaan peleihin jo tänä kesänä. Harjoitukset järjestetään klo 18.30 alkaen Pullerin kentällä Elenia-areenan vieressä. Varusteiksi tarvitaan säänmukaiset vaatteet, lenkkarit tai nappikset ja vesipullo. Hammassuojat kannattaa ottaa mukaan, mutta eivät ole pakolliset. Haussa on liikuntaa aiemmin harrastaneita, kovaakin treenaamista pelkäämättömiä henkilöitä. Esimerkiksi joukkuelajit ja kamppailu-urheilu antavat hyvän pohjan rugbykunnolle. Mitään varsinaisia vaatimuksia ei uusille pelaajille silti ole, eikä ketään merkitä ottelukokoonpanoon, ennen kuin perustietämys ja -osaaminen lajista on riittävä.

Ottelut:

19.5. Espoo-Linna

2.6. Pori-Linna

16.6. Linna-Tampere (Kaurialan kenttä klo 13)

30.6. Linna-Warriors 2 (Kaurialan kenttä klo 15)

14.7. Turku-Linna

28.7. Linna-Espoo (Kaurialan kenttä klo 15)

11.8. Linna-Pori (Kaurialan kenttä klo 15)

25.8. Warriors 2-Linna

8.9. Tampere-Linna

15.9. LRC-Turku (Pullerin kenttä klo 15)

22.9. Semifinaalit

29.9. Finaalipäivä Kuopiossa (SM miehet ja naiset, miesten 1. & 2. divisioona)

Naiset yhteisjoukkueeseen Warriorsin kanssa

Naisten ja Warriorsin yhteisjoukkue KultaLinna pelaa lauantaina viimeisen SM 7's -turnauksen Hyvinkäällä. Linnan ja Warriorsin yhteistyö jatkuu myös kesällä 15's rugbyn parissa, sillä joukkueet yhdistävät voimansa SM-sarjassa.

Linnan piti pelata tänä kesänä 1. divisioonaa, mutta sarja ei toteudu Maarianhaminan sekä Porin ja Vaasan yhteisjoukkueiden vetäydyttyä sarjasta. Tämä typisti sarjan Linnan ja Kuopio Rugby Clubin kahdenkeskiseksi kamppailuksi, joten Linna liittoutui Warriorsin kanssa.

Yhteistyö palvelee molempia seuroja. Linnan naiset pääsevät pelaamaan kovatasoisempia otteluita, ja 15's peleihin vajaalukuinen Warriors saa riveihinsä täydennystä. Osa yhteisjoukkueen kotiotteluista pelataan Hämeenlinnassa, osa Helsingissä.

Lisäksi Linna osallistuu useiden seurojen yhteisjoukkueeseen, joka kamppailee kesän aikana harjoitusotteluita Kuopiota vastaan. Myös näistä otteluista osa on suunniteltu pelattavaksi Hämeenlinnassa.

Linnan toimintaa tällä kaudella tukevat


Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page