top of page

Tällä viikolla treenataan uusien ehdoilla - Haemme lisää harrastajia näihin uusiin peliasuihin :)Linna Rugby Club hakee uusia harrastajia ilmaisilla tutustumisharjoituksilla miesten ja naisten joukkueisiin.


Yli 16-vuotiaille suunnatuissa harjoituksissa käydään läpi lajin perusteita, eikä aiempaa lajituntemusta tarvita. Avoimet harjoitukset järjestetään maanantaina 16.8. Mattilan kentällä (Kankaantaustantie 30) ja 19.8. Pullerilla. Harjoitusaika on kello 18.30–20.


Uudet tulokkaat ovat aina tervetulleita Linnan harjoituksiin, mutta tällä viikolla treeneissä on mahdollisuus lähteä mukaan toimintaan toivottavasti runsaslukuisen uusien joukon kanssa yhtä aikaa.


Seuran miesten joukkue pelaa 2. divisioonassa ja naiset pelaavat SM-sarjaa yhteisjoukkueena Helsingin Warriorsin kanssa. Koronaviruksen vuoksi sarjat aloitettiin vasta heinä–elokuussa ja ne jatkuvat syyskuun puoliväliin.

Seuran pelaajistolla on taustaa esimerkiksi itsepuolustuslajeista ja muista pallopeleistä. Suomessa laji aloitetaan usein aikuisena, sillä kansallisia juniorisarjoja ei toistaiseksi ole.

– Molempien joukkueiden pelaavissa kokoonpanoissa on jo nähty kevään ja alkukesän aikana mukaan tulleita harrastajia. Jos nyt joku innostuu ja hänellä on hieman urheilutaustaa, voi kauden viimeisiin peleihin hyvinkin ehtiä mukaan, pelaaja-valmentaja Pete Pitkämäki kertoo.


Kesäisin rugbyssa pelataan lajin muotoa, jossa joukkueesta on kentällä 15 pelaajaa ja lisäksi saa olla korkeintaan kahdeksan vaihtopelaajaa. Suuri pelaajamäärä on pienessä lajissa haaste.

– Meillä on hyvä runko, mutta lisää harrastajia tarvitaan yhä ja pelaamaan pääsee varmasti kun on oppinut lajin perusteet. Rugby on kuitenkin kontaktilaji, joten peleihin pääsee mukaan vasta, kun taitotaso on riittävä esimerkiksi turvallisiin taklauksiin, Pitkämäki kertoo.


Linnassa tavoitteena on aina ollut, että seuran jäsenmaksu pidetään kohtuullisena ja ettei kenenkään harrastaminen kaatuisi kustannuksiin. Rugby onkin varusteiden puolesta edullinen harrastus. Suurin yksittäinen kuluerä on virallisissa otteluissa pakollinen vakuutus, jonka saa edullisimmillaan Suomen Rugbyliiton kautta hieman yli 300 eurolla. Lisää tietoa kustannuksista ja varusteista löydät tästä linkistä.


Linnan toimintaa tukee muutama paikallinen yritys, joiden ansiosta seuran jäsenmaksut on saatu pidettyä kohtuullisina.Uutisnostot
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Uusimmat
Arkisto
Hae tägeillä
No tags yet.
bottom of page